„Ape turbate”
„Vineri la oarele 2 după amiază-zi o furtună cumplită s’a descărcat deasupra satului Schwarzthal. Apa a crescut numai decât şi eşind din albie a pricinuit devastări enorme. Lemnele curgeau ca plutele. Satul vecin Negrileasa s’a trezit ca din senin cu’n povoi de care ici bătrânii nu ţin minte să fi apucat. Pagubele sunt enorme, ţarinile sunt mâlite, drumurile stricate cu desăvârşire; s-au înecat mai multe vite, un cal, câţiva mascuri şi paseri. Dintre drumeţi n’a suferit nime daună”.
„Deşteptarea”, Foaia partidului poporal naţional, Anul IX, nr. 43, Cernăuţi, 7/20 iunie 1901.
„Clasa milionarilor”
„Într-o singură zi douăzeci de jucători ai Loteriei vor deveni milionari, câştigând dela un milion până la 6 milioane. Alte 34.431 de persoane, afară de cele douăzeci, vor câştiga dela 4.444 lei până la 400.000 de lei la loteria anexă. Lozurile nu se pot reînnoi decât cel mai târziu în seara de 14 iunie. Tot până atunci se pot cumpăra lozuri noi pentru mărirea şanselor. Nu pierdeţi prilejul acesta unic de a deveni milionari. Problema vacanţelor, a vilegiaţiunii, a existenţei însăşi poate fi rezolvată într’un minut dacă jucaţi la Loterie şi participaţi la marea tragere dela 15 Iunie”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, Nr. 4571, 2 Iunie 1935.
„Haltă neobişnuită după o vizită record”
„În dimineaţa zilei de 31 mai, trebuia să mă deplasez din Suceava la Botoşani. M-am dus la autobaza Suceava pentru a prinde cursa spre Botoşani. Mai aşteptau şi alţi călători. Maşina însă întîrziase vreo 20 de minute. A intrat în staţie cu viteză mare. După ce mi-am cumpărat bilet m-am suit în autobuz. Taxatorul şi şoferul, oameni tineri, simpatici. Cînd au fost întrebaţi de ce au întîrziat au răspuns simplu: <Am plecat cu o oră întîrziere din Gura Humorului. Însă - au adăugat ei - am scos după cum vedeţi aproape toată întîrzierea>. Autobuzul a plecat din Suceava cu aceiaşi viteză, gonind mereu...La o asemenea viteză noi, călătorii, ne aşteptam să ajungem la Botoşani cu cel puţin o oră mai devreme. Dar vai! Ne-am înşelat. Maşina a fost oprită brusc la ieşirea din Vlădeni. Şoferul coborî şi se lungi în iarba moale, la umbra unui copac. Coborî şi taxatorul, care începu să se plimbe...Această <haltă> ne-a fost şi ea motivată: <Nu putem intra în oraş înainte de ora fixată mai ales că maşina e aproape goală>. Cu toţii ne-am întrebat atunci de ce a gonit maşina cu riscul de a se întîmpla un accident?”.
„Zori Noi”, Anul XII, Nr. 3268, 4 iunie 1958.