„Societatea profesorilor de gimnastică din Bucovina”
„Ţinând cont de spiritul timpului au întemeiat şi profesorii de gimnastică din Bucovina o societate. Această societate are de scop cultivarea gimnasticei în Bucovina şi promovarea intereselor profesorilor de gimnastică din Bucovina. Societatea a primit numele de < Societatea profesorilor de gimnastică din Bucovina> şi s’a constituit la 22 Maiu a.c. în adunarea generală convocată de seniorul profesorilor de gimnastică din Bucovina, dl. Franz Grillitsch”.
„Patria”, Anul V, nr. 46, Cernăuţi, Joi 16 iunie 1910.
„Abuz scandalos la spectacolele publice”
„La noi în Suceava nu avem ocazia de multe ori să asistăm la spectacole, teatre, concerte şi altele de acelaşi gen în afară de cele două cinematografe cari dau regulat reprezentaţii în fiecare Sâmbătă şi Duminică. Din întâmplare, am dat de un calcul de taxe de spectacole ce s’au încasat pentru zilele de 17 şi 18 Decembrie trecut. Sala pentru care s-au încasat aceste taxe are locuri pentru cel puţin 300 de spectatori şi, dacă presupunem că în prima perioadă cele trei reprezentaţii n’au fost bine reprezentante, Duminică, în 18 dela 7 până la 9 seara, sala a fost arhiplină. Şi totuşi în ambele zile s-au vândut numai 178 bilete. Acesta nu este însă un caz izolat sau o întâmplare nefericită. Cauza acestei frustrări a venitului antreprenorului cât şi a fiscului, acestei duble pagube, este revoltătorul sistem al celor care frecventează cinematograful fără să plătească...La fiecare reprezentaţie se constată că o mulţime de funcţionari asistă regulat la filme fără să plătească nici un ban. Aşa aproape toţi funcţionarii Administraţiei Financiare, care au numai două locuri de control, asistă în frunte cu şeful lor şi cu soţiile şi rudele lor la câte o reprezentaţie pe gratis. Ca să se sfârşească această plagă ruşinoasă, îl invităm întâi pe d-l Administrator financiar să judece că locurile destinate autorităţii pe care o conduce nu sunt locurile d-sale, ci a celor doi funcţionari ce sunt însărcinaţi cu controlul biletelor în folosul statului”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul VII, Nr. 27, 17 Iunie 1928.
În cinstea Festivalului Mondial de la Moscova
„Pionierii şi elevii şcolii de 7 ani din comuna Siminicea se străduiesc să obţină note cât mai bune în vederea încheierii cu succes a anului şcolar. Pe lîngă aceasta ei au reuşit ca în cinstea Festivalului Mondial de la Moscova să cureţe 150 ha din izlazul comunal şi să cureţe de omizi 2500 de pomi fructiferi”.
„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2961, Marţi 4 iunie 1957.