„Grijiţi de ţintirim”
„Ţintirimele, tot ţintirimele noastre, vai, tare nu’s cum se cade. Ce’s disgrădite, de râmă şi se tologesc întrânsele şi porcii, dară încă’s şi însălbăticite din cale-afară: lemn netrebnic şi dudău de buruiene în toate părţile. Nu vezi nicăieri nemică ce ţi-ar fi drag să vezi. Ţi-ar fi drag să vezi îngrăditură bună, ori gard viu bun, aşezate în rând, pomi de soiu bun, cărăruşe drepte în toate părţile; toate acestea nu le mai vezi, dară vezi destulă urzică, cucută, boz, măsălariu, spin şi altă buruiană rea. Dacă ar vede omul atâtă batjocură pe lângă casa lui, apoi i s’ar urî de casă şi de toate cele...Nu-i aşa în ţara nemţască şi se vede că acolo oamenii îs mai cu frica lui D-zeu şi mai cu mare dragoste pentru morţii lor”.
„Deşteptarea poporului”, Anul I, nr. 12, Cernăuţ 15 / 28 Iuni 1902.
„Sfatul rău vă costă scump”
„Nu urmaţi sfatul rău de a cumpăra mijloace de spălat ieftine care numai ca exterior seamănă cu săpunul <SCHICHT>. Aceste mijloace de spălat ieftine sunt însă cele mai scumpe; de întrebuinţarea lor sunteţi urgent preveniţi căci în genere sunt necurate, atacând rufele şi mâinele mai mult decât murdăria, dând lengeriei un miros greu şi neplăcut. Cumpăraţi deci numai săpunul <SCHICHT>”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIII, Nr. 3256, 26 Iunie 1930.
„Gară fără gospodar”
„Cu o săptămînă în urmă, în gara Vama am văzut ceva neobişnuit. Era spre seară. În staţie mare forfotă. Unii oameni, după o călătorie de zeci de ore, aşteptau legătura spre Moldoviţa, alţii, veniţi kilometri întregi tocmai din creierii munţilor, plecau cu treburi în diferite direcţii. Oamenii erau obosiţi şi însetaţi. Dar ce puteau să facă decît să moţăie în picioare sprijiniţi de pereţii sălii de aşteptare nemăturate şi cu o singură bancă neîncăpătoare. Unii se învîrteau în jurul fîntînii din gară dar ce folos dacă lanţul e luat pentru că mai bine de o săptămînă a căzut o pisică în fîntînă şi apa nu mai e bună de băut”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2666, Sîmbătă 16 iunie 1956.