Poşta de dimineaţă
„Tocmai pe când trecea poşta de dimineaţă peste drumul de fer a fost prinsă din nebăgare de samă de un tren de marfă, sfărmată în ţăndări şi aruncată sub pod. Din nenorocire erau în poştă şi patru persoane dintre cari poştalionul a scăpat cu câteva coaste rupte, un pasager a fost transportat în nesimţire la spital, altul greu rănit, iar poştăriţa din Poiana-Ştampii, sărind de cu bună vreme din poştă, a scăpat numai cu frica”.
„Patria”, Anul V, nr. 44, Cernăuţi, Joi 9 iunie 1910.
Porumb numai pentru partizanii liberali
„În ziua de 3 iunie 1931, Banca populară din Vicovul de Sus distribuia locuitorilor porumbul dat de fostul ministru de Interne, d-l I. Mihalache. După ce se împărţiseră vreo 5000 de Kg a sosit deodată la gară prefectul Sion împreună cu 40 de jandarmi şi a alungat pe reprezentantul băncii, predând porumbul neîmpărţit gerentului liberal Niculae Iliuţ. Acesta n’a mai ţinut socoteală de oamenii nevoiaşi, trecuţi în tabloul primăriei încă dinainte, şi a dat porumb numai partizanilor liberali, oameni cu stare. Sătenii au protestat şi au cerut prefectului ca porumbul să fie împărţit la locuitorii săraci, nu la cei bogaţi. În faţa lumii prefectul nu s-a sfiit să răspundă: <Cereţi porumb dela aceia pe care i-aţi votat; guvernul care a adus porumbul îi dă numai celui care l-a votat!>”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 278, 4 Iunie 1931.
„Cinematograf cu... cîntec”
„Nu, nu-i cu cîntec cinematograful Bosanci, raionul Suceava. E ca un vacarm dătător de dureri de cap. Va să zică sonorul e puternic şi gălăgios. Puternici or fi şi factorii răspunzători de funcţionarea cinematografului. Nu ştim cum stau cu gălăgia. Gurile rele spun însă că stau rău cu voinţa. Altfel, sonorul nu s-ar mai juca <ghiduş> cu nervii publicului. Asta cînd e curent ca să se poată rula filmul. Pentru că uneori uzina din sat e bolnavă. Cauzele le cunoaşte medicul uzinei, mecanicul Grigore Cucu. Deocamdată însă le ţine la secret. Încă ceva:ţăranii muncitori întocmesc în prezent o cerere către sfatul popular pentru a organiza ieşirea la lucrările în câmp după orele 10 dimineaţa, deoarece spectacolele începînd tîrziu, se termină în jurul orei 24”.
„Zori Noi”, Anul XII, Nr. 3271, 7 iunie 1958.