„Presidentul ţării la Gura-Humorului”
„La o oară p.m. a sosit preşedintele ţării baronul Bourguignon din Stupca-Ilişeşti însoţit fiind de dl. Prefect districtual Friedrich Roller la Gura-Humorului. Orăşelul Gura-Humorului era decorat cu sute de steaguri fîlfâitoare; mii de oameni din orăşel şi întregul district, toţi îmbrăcaţi în ţinută mare şi festivă, aşteptau pe înaltul oaspe la un portal imposant anume ridicat pentru înaltul oaspe precum aşteaptă copiii pe părintele şi binevoitorul lor. Deodată se aud bubuituri de săcăluşuri şi eată oaspele sosit la porţile Gura-Humorului condus de o sută şi unu de călăreţi în frunte cu un Român voinic”.
„Patria”, Anul II, nr. 157, Cernăuţi, Iunie 1898.
„Întârzierea porumbului”
„Întârzierea porumbului a pricinuit, pretutindene, multă nelinişte şi amărăciune. Cunoaştem nevoia care apasă cu atâta greutate, însă vremurile cer răbdare şi cumpănă...Directorul Căilor ferate Române, dl. Cottescu, a vestit Centrala că trenuri speciale, încărcate cu porumb, vor intra în gara Burdujeni, în răstimpurile hotărâte, iar preşedintele ţării (Bucovinei), contele Meran, a pus la dispoziţia Centralei, zilnic, 10 vagoane pentru îngrijirea transportului”.
„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 155, 20 iunie 1915.
„Concurs... fără concurenţi”
„Zilele trecute a avut loc la Fălticeni, la sediul comitetului raional U.T.M., etapa raională a concursului <Iubiţi Cartea>. S’au prezentat elevi de la şcolile din Fălticeni, de la cea din Valea Glodului şi Dolhasca. În total s’au prezentat 15 concurenţi. Unde au fost ceilalţi concurenţi de la şcolile din Boroaia, Rădăşeni, Dolheşti, Liteni, Mălini şi alte şcoli din raion? Nu sunt oare la aceste şcoli elevi care îndrăgesc lectura literară şi ştiinţifică, sîrguincoişi şi dornici de a se întrece cu alţi pioneri de la alte şcoli? După cîte ştim există asemenea elevi şi încă foarte mulţi. Dar n’au fost antrenaţi, n’a fost popularizat concursul. Tovarăşele profesoare de limba română nu socotesc oare că acest concurs le vine direct în ajutorul muncii şi strădaniei lor?”.
„Zori Noi”, Anul XII, Nr. 3267, 2 iunie 1958.