„Serbarea s.m. martir Ioan cel Nou şi petrecerea Doamnelor Române din Suceava”
„Serbarea a fost inaugurată cu <Deşteaptă-te Române> executat de muzica instrumentală a bravilor militari români din Folticeni, cari au fost învitaţi spre scopul acesta de comitet. Îndată ce se răspândiră primele acorduri ale muzicei, începe a se aduna multă lume aleasă în grădină. Tot ce are Suceava mai ales veni la serbare, ba ce e mai mult, chiar din Folticeni, Botuşani şi din alte localităţi veniră mai ales familii române şi chipeşii oficeri ai armatei române erau încă bine representaţi. Trebuie să amintesc că celelalte naţiuni încă au participat în număr mare la această serbare poporală. Şi prefectul oraşului n’a lipsit dela această serbare, ci a participat dimpreună cu domnişoarele sale. Trebuie să aibă omul o memorie foarte ageră ca să poată cuprinde toate impresiile unei seri ca aceea”.
„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 43, Cernăuţi 7/20 iunie 1901.
„Liviu Rebreanu la Solca”
„În cei 16 ani dela Unire încoace Solca nu a avut o serbare literară mai frumoasă decât cei din săptămâna trecută, când cunoscutul romancier ardelean Liviu Rebreanu ne-a vorbit atât de interesant şi fascinant despre <badea> Gheorghe Coşbuc...După un cuvânt de binecuvântare rostit de către preotul Gramatovici şi un discurs inaugurat de către secretarul prefecturei d-l Lungu, distinsul conferenţiar a vorbit atât de frumos încât în sala întreagă domnea o linişte ca în biserică. Timp de o oră d-l Rebreanu a ştiut să ţină publicul asistent care părea că îşi ţine răsuflarea ca să nu piardă nici un cuvânt din cuvântarea rostită cu atât farmec şi măiestrie de principele scrisului român Liviu Rebreanu. Tot ce oraşul Solca are mai distins şi mai select a asistat la acest eveniment literar pentru Solca noastră”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, Nr. 4573, 5 Iunie 1935.
„Răcoritoare... calde”
„Acum e vremea când responsabilii chioşcurilor alimentare sînt mult vizitaţi de către consumatorii de răcoritoare. Dacă la orice chioşc se găsesc cantităţi îndestulătoare de răcoritoare, aceste răcoritoare - oricât de ridicol ar părea - sunt totuşi ...calde. Cauza e cunoscută: apa gazoasă sau minerală nepăstrată la gheaţă nu poate fi niciodată rece… mai ales vara. Deşi în Suceava se găseşte gheaţă în cantităţi suficiente, în chioşcurile alimentare ea este puţin folosită. Şi aceasta spun gestionarii, pentru că preţul gheţii este prea... <încălzit>”.
„Zori Noi”, Anul XII, Nr. 3266, 1 iunie 1958.