„Ţiganii din Bucovina” (II)
„Ţiganii dela natură superstiţioşi îşi conformează credinţa după locul şi credinţa poporului în mijlocul căruia se află la moment şi în cele religioase nu fac tocmai modelele creştinilor; rar care scrie face cruce şi scie ce e crucea, credând că sf. Cruce nu e nimic alta decât o bucată de lemn. Rar care scie să spună vreo rugăciune întreagă. Ţiganul însurat puţin se îngrijeşte de cele trebuincioase şi nici nu aduce nimic lângă bordeiu sau casă - doară dacă fură ceva - fiindcă el la lucru este coadă de câne şi se lasă pe spatele femeii care trebue să lucre şi să-şi hrănească copiii şi leneşul de bărbat”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul II, nr. 49, Cernăuţi, Duminecă 21 Iunie 1892.
„Suveranul la Voroneţ şi Gura Humorului”
„Imediat după marile manifestări arcăşeşti din Bucşoaia, Vineri la orele 3 după masă, Măria Sa Regeleşi Marele Voevod Mihai va vizita mănăstirea Voroneţ, de unde se vor duce apoi la Gura Humorului. În această localitate primarii din Bucovina vor întâmpina pe Suveran şi pe Voevodul de Alba - Iulia în faţa primăriei. După aceasta Măria Sa Regeleşi Marele Voevod Mihai vor vizita mănăstirea Humorului, urmând ca înalţii oaspeţi să părăsească localitatea la ora 5 d. amiază. Astfel Suveranul continuă să ia contact nemijlocit cu via tradiţie de pioşenie creatoare a voevozilor trecutului nostru.”
„Glasul Bucovinei”, Anul XX, Nr. 5099, 30 Iunie 1937.
„Nu uitaţi!”
„Azi este ultima zi cînd mai puteţi cumpăra bilete pentru tragerea specială Loto Central de mîine la care se vor distribui în afara premiilor obişnuite în bani - 4 categorii noi, suplimentare, în obiecte, cuprinzând: motociclete, ceasornice de aur, service de masă, covoare orientale lucrate la mînă, maşini de cusut, aragazuri cu 3 ochiuri şi butelie, televizoare, aparate de radio, acordeoane cu 80 de başi, haine şi pantaloni de piele pentru motociclişti, ştofe de dame şi bărbăteşti, biciclete”.
“Zori Noi”, Anul XI, Nr. 2980, 26 Iunie 1957.