„Încruntat şi...fără viaţă”
„<Bukoviener Nachrichten> aduce ştirea că o vacă a lui Littmann Sand din Vama să fi făcut pagubă în grădina lui Nistor Ursu, care a şi luat vaca zălog. Mergând Sand împreună cu fată-sa la Ursu pentru a scoate vaca, femeea acestuia, Iftinca, a luat un par cu care i’a sfărâmat lui Sand capul. Sand a picat încruntat şi fără viaţă jos. Însă Iftinca n’a fost mulţumită cu atâta, ci a mai strigat cătră Ioan Strachmucki, drăguţul ei: <Dracul încă nu l’a luat pe Ovrei, dă-i şi tu una!>. Strachmucki i’a dat şi el lui Sand cu parul în cap. Sand a murit Luni în urma loviturilor primite. Făptuitorii au fost predaţi judecătoriei din Câmpulung”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul I, nr. 24, Cernăuţi, Duminecă 21 iunie 1891.
„Să bem sau să nu bem?”
„Suferiţi şi dvs. de căldură? Am auzit foarte multă lume spunând că pe vreme de căldură cea mai mare greşeală este să bei multă apă sau, în fine, orice alt lichid. Lucrul nu este atât de exact şi iată de ce: corpul reacţionează faţă de căldură tocmai prin transpiraţie abundentă. Transpiraţia provoacă prin evaporare o senzaţie de răcoare. Ori suprimând lichidul este de la sine înţeles că va fi cu atât mai greu pentru oricine să suporte căldura. Prin aceasta nu se cheamă însă că recomandăm băuturile extrem de reci mai ales când sunteţi foarte încălziţi...Băutura suficientă în timpul căldurii - bineînţeles nu ne referim la alcool - are şi calitatea de a curăţa sângele. Apa este cel mai ieftin şi mai eficace epurator al sângelui”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4840, 30 Iunie 1936.
„În parcuri şi pe alei”
„Există în Suceava o alee minunată, aceea care duce la stadion. De-a lungul ei se înşiră tei bătrîni, cu ramuri stufoase, care te îndeamnă să te odihneşti la umbra lor. Dar nu-ţi poţi permite acest lucru pentru că nu sunt bănci. Din această cauză, zilnic în faţa tribunalului stau tolăniţi pe iarbă o mulţime de oameni creînd un aspect necivilizat. Pe aici nu se poate circula în siguranţă pentru că, în loc să meargă pe şosea, mulţi cetăţeni circulă cu bicicletele pe alee. Credem că comitetul executiv orăşenesc şi organele de miliţie sînt în măsură să pună la punct şi aceste probleme”.
“Zori Noi”, Anul XI, Nr. 2979, 25 Iunie 1957.