„Institutul nostru gimnasial”
„Trecând prin Suceava comisia însărcinată cu fotografierea obiectelor celor mai însemnate din ţară, ea n’a fotografiat şi institutul nostru gimnasial; nu ne rămâne deci nemică alta decât să dăm noi înşine o icoană adevărată a acestui institut fiind că este foarte însemnat şi formează fala şi speranţa întregii ţări. Marginile acestui institut sunt: la dreapta, o cîrşmă şi la stânga, altă cârşmă în care Lisaurenii serbează nunţile lor; dinainte - strada principală, dinapoi - piaţa birjarilor. Megieşia cu cârşmele amintite se potrivesce cu caracterul institutului, care e naţional şi confesional tot odată, căci stând întreaga ţară sub influenţa cîrşmelor, de ce să facă o abatere institutele noastre de cultură?...Aceste cârşme despărţite de institut numai prin păreţi subţiri, înfluenţează asupra elevilor noştri nu numai când trec aceştia pe lângă dânsele viind şi eşind din şcoală, ci şi atunci când se află în clasele lor”.
„Revista politică”, Anul II, nr. 3, Suceava, 15 Iunie 1887.
„O mare şi rară eclipsă de Soare”
„La 19 Iunie, vineri, unul din fenomenele cereşti cele mai rare pe care le poate vedea ochiul omenesc se va desfăşura în emisfera noastră, umbra lunei având o lărgime mijlocie de 100 de kilometri, va mătura suprafaţa Pământului din Mediterana până în Oceanul Pacific dând o eclipsă totală de soare. Evenimentul va fi unul mare, deoarece eclipsele de soare sunt foarte rare numărându-se o eclipsă totală de soare la fiecare 18 luni. ...Drumul eclipsei nu trece însă printr-un acelaş punct al pământului decât odată la 360 ani”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4837, 18 Iunie 1936.
Împrejurimile oraşului Gura Humorului
„Minunate sînt împrejurimile oraşului Gura Humorului. Natura, darnică aici mai mult ca în alte părţi, a vrut parcă să compenseze lipsa de preocupare a celor în drept pentru înfrumuseţarea localităţii. În părculeţul de lîngă autogară, iarba e bună de...coasă. Aici, ziua în amiaza mare, decorul este înviorat de prezenţa cîtorva păsări de prin curţile oamenilor şi de...concertele unor cetăţeni care profită de umbra pomilor şi de neglijenţa organelor în drept. Alţii calcă florile, iarba fără ca cineva să se sesizeze de acest lucru. Cît despre hîrtii, gunoaie şi alte asemenea...mărunţişuri, le întîlneşti unde vrei”.
„Zori Noi”, Anul XIX, NR. 5453, Joi 24 iunie 1965.