„Bărbărie”
„Zilele trecute a închis antistele comunal din Ruşii Moldoviţei pe un lucrător Iosef Ianiczewski în arestul comunal. Aice l’au bătut şi pus în fiere şi legat de mâini şi picioare l’au maltratat şi spânzurat. O faptă barbară nemaiauzită. La cercetarea făcută au fost arestaţi 4 poliţişti comunali, primarul G. Balabaşciuc, secretarul comunal Stupniki şi Mechel Schaffer. Care şi întru’cât e vinovat, urma va alege, dar cu toţii au contribuit la faptul comis”.
„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 40, Cernăuţi 27 Maiu 1901.
„Demoralizarea tineretului cu concursul unor autorităţi”
„Din nou suntem nevoiţi a repeta acest strigăt cu speranţa că va fi auzit cu un ceas mai devreme căci din nou s’au repetat lucruri destul de regretabile care trebuie să ia sfârşit. E vorba de permisia de joc a feciorilor de Sf. Paşti, permisiă căpătuită fără iscălitura părintelui, directorului şcolar şi şefului de post. Am semnalat în alt articol cum tinerii refuză să se înscrie în Societatea Arcăşească zicând că şi fără a fi arcaşi străjeri capătă permise de joc, lucru care s’a repetat din nou când caifele numai cu ajutorul primarului au obţinut permise neglijând complectamente celelalte autorităţi şi instituţii culturale. Mă întreb cum poţi să aplici noul program al OETR - ului străjeria când cei tineri, fiind ajutaţi de autorităţile superioare, nu le respectă? De ce cangrena aceasta distrugătoare a politicianismului roade la temeliile acestei nobile instituţii? Să avem în vedere felul petrecerilor care lasă mult de dorit căci băuturile şi bătăile urmate după joc numai folositoare şi morale nu sunt”.
„Suceava”, Anul II, Nr. 29, 15 Mai 1936.
Păstrăvarii
„Pe firul apelor repezi din partea muntoasă a regiunii Suceava întîlneşti în aceste zile oameni cu o preocupare mai puţin obişnuită. Sînt păstrăvarii de la Brodina, Valea Putnei şi Argel care deversează puietul de păstrăv în topliţe special amenajate. Anual în urma unei munci susţinute şi a unei îngrijiri permanente sute de mii de puieţi de păstrăv obţinuţi în incubatoare moderne şi apoi crescuţi în bazine timp de cîteva luni sînt introduşi în apele de munte pentru repopulare. Luna aceasta de pildă, numai la păstrăvăria Brodina vor fi deversaţi 150.000 puieţi de păstrăv indigen”.
„Zori Noi”, Anul XII, nr. 3262, Miercuri 28 mai 1958.