"Omor”
„Feciorul vornicului din Breaza, Petru Lesinciuc, a fost aflat mort pe muntele Garbin lângă o stână. El avea o rană la cap causată prin o împuşcătură. Se presupune că el singur din nebăgare de seamă s’a împuşcat cu puşca ce o purtase în spate. În urma cercetărilor jandarmeriei s’a constatat însă că Lesinciuc a fost împuşcat la îndemnul lui Ioan Birău de flecăul Vasile Vaşnei, care s’a fost furişat lângă Lesinciuc şi a tras cucoşul de la puşca ce acesta o avea pe umerul stâng aşa că împuşcătura puştei i-a intrat în cap şi l’a ucis pe loc. Motivul faptei ar fi că Lesinciuc, care avea să se însoare cu sora lui Birău, avea să capete ca zestre gospodăria socrului său respectiv a tatălui lui Ion Birău, care se credea astfel scurtat. Făptuitorii omorului au fost arestaţi”.
„Deşteptarea”, Anul XII, Nr. 36, 6(19) Maiu 1904.
„Comisiunea de Naturalizare”
„Dl. Bogdan Gislber Standeiski, supus austriac, de profesiune inginer, domiciliat în Suceava, str. I.G. Duca Nr. 1, născut la Suceava la data de 5 Februarie 1911, de religie ortodoxă, în ţară din anul naşterii, a făcut la Comisiunea de Naturalizare cerere de a i se acorda naţionalitate română, declarând că renunţă la orice supuşenie străină. Conform art. 22 din legea privitoare la dobândirea şi pierderea naţionalităţii române se publică acestea spre ştiinţa acelora care vor să facă vreo întâmpinare potrivit dispoziţiunilor articolului 23 din zisa lege”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4819, 23 Mai 1936.
„Melcogramă”
„După toate sensurile vocabularului, o telegramă înseamnă o comunicare transmisă prin mijloacele tehnice cele mai rapide. În funcţie de distanţă, va fi şi timpul de sosire a telegramei la destinatar. Loco înseamnă local, deci şi un timp mai scurt. Numai la Oficiul PTTR oraş Suceava lucrurile se întîmplă uneori pe dos. Ce te faci cu o astfel de comunicare, care depusă astăzi la ora 14 ajunge mîine la ora 9? Să-i spui melcogramă? Aşa i s-a întîmplat cetăţeanului Petre Hlatchi din Suceava care prin comunicarea nr. 1209 a dorit să felicite o tînără pereche căsătorită. Felicitarea a ajuns în mîna socrilor...deoarece tînăra pereche plecase de mult în voiaj de nuntă. De aceea vă sfătuim: cînd doriţi să vă transmiteţi gînduri duioase cuiva specificaţi <Fulger!> , ba mai bine trăsnet, săgeată, rachetă, etc.”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5421, marţi 18 mai 1965.