„În Sirete încă earnă”
„Omătul s’a topit. Earna urâtă, care a ţinut prin mai multe luni întreaga ţeară într’o amorţeală, s’a dus cu vântul călduţ al primăverii. Natura obosită recreându-se prin somnul de earnă, e acu’ ear trează. Totul trăieşte şi se mişcă, numai cât de Dumnedeu părăsitul orăşel Sirete doarme încă”.
„Patria”, Anul III, nr. 270, Cernăuţi, Mercuri în 5/17 Maiu 1899.
“A început seria nedreptăţilor”
“După cum am anunţat d. fost secretar şef pentru agricultură F. Doboş a depus la prefectura Suceava 1.200.000 de coroane, la Gura Humorului 175.000 de coroane şi la Câmpulung Moldovenesc 625.000 cor. bani cari se cuvin ţăranilor pentru vitele evacuate în anul 1916. Domnul Doboş a dat ordinul ca banii aceştia să se împartă în baza listelor cari s’au putut lucra până acum la secretariat, cari liste au fost depuse de d-sa la prefecturile respective. Prefecturile au şi înştiinţat comunele ca să-şi ridice banii. Dar ce s’a întâmplat? De la Secretariatul pentru agricultură a sosit o telegramă la prefecturi prin care se opreşte plata banilor pe motiv că n’ar fi toţi oamenii păgubiţi pe liste. Dar acesta nu este un motiv ca să se oprească banii oamenilor care au avut hârtiile în regulă pentru cei care nu au încă hârtiile gata. Cerem ca banii să se plătească imediat”!
“Glasul Bucovinei”, Anul III, Nr. 414, 4 Maiu 1920.
„Prăşitul macului a fost terminat”
„La gospodăria agricolă colectivă Steagul-Roşu din comuna Satu Mare-Rădăuţi a început prăşitul. Până acum cele 2 ha de mac au fost terminate de prăşit. Deasemeni membrii gospodăriilor agricole colective din comunele Năneuţi şi Negostina au terminat de prăşit ceapa. Celelalte culturi sunt mari şi frumoase, iar zilele acestea va începe şi praşila”.
„Lupta poporului”, Anul IV, nr. 1111, Mai 1951.