„Pătrăuţii Sucevii”
„Taman trei luni după inaugurarea însoţirei raiffeisiene din Pătrăuţ pe Suceavă, directorul ei împreună cu trei membri ai însoţirii au trebuit să stee patru oare la protocol în biroul d-lui comisar Ovanes Cojocar pentru a-şi da sama de folosirea tricolorului cu prilejul inaugurării amintite. Suceli şi învîrteli de să te ferească sântul. Care steag a fost mai sus, care mai jos, care la dreapta, care la stânga, care la mijloc, care mai mare, care mai mic, şi deosebiri caraghioase între arătarea în scris a jandarmilor şi dipunerile acuzaţilor, etc. Ce să-i faci? Trăim doară în timpul comediilor”.
„Deşteptarea”, Anul IX, nr. 41, Cernăuţi 31 Maiu 1901.
„Din Suceava”
„În seara de 16 Mai d. Conderman, controlor fiscal, şi c’un prieten, a mers cu o maşină de piaţă la Burdujeni, unde făcând o petrecere în localul d-lui r. Wechsler şi fiindcă cafeaua servită n’a avut caimac, d. Conderman a ameninţat şi bruscat vrând chiar să bată pe patron. Aşa fiind întrebăm pe d. ministru de finanţe dacă această ispravă a d. Conderman cadrează cu demnitatea ce o ocupă; şi în vremurile aceste atât de grele un funcţionar de talia d-sale îşi poate permite luxul de mai sus?”.
„Timpul”, Anul II, Nr. 34, 31 Mai 1931.
„Prima operaţie executată pe inimă în oraşul Suceava”
„Nu de mult, la spitalul din Suceava, s-a prezentat tânărul Lazăr Spătaru în etate de 28 de ani din comuna Sf. Ilie. Din naştere el suferea de o boală de inimă denumită persistanţa canalului arterial. După ce l-au consultat amănunţit, medicii au opiniat pentru intervenţie chirurgicală. Pînă la acea dată în istoria spitalului încă nu fusese cunoscută vreo operaţie pe inimă. Bazîndu-se pe cunoştinţe multiple şi pe o practică îndelungată, medicul Vasile Andriu împreună cu colegii săi medicii Mircea posteucă şi Creangă Liviu şi-au asumat răspunderea efectuării acestei intervenţii...Prima operaţie executată pe inimă în oraşul nostru, graţie priceperii şi curajului dr. Andriu a produs o puternică impresie”.
„Zori Noi”, Anul XII, nr. 3265, Sîmbătă 31 mai 1958.