„Limba trenului”
„De nenumărate ori am arătat că o adevărată batjocură se face de limba noastră prin direcţiile trenului. Pe lângă floricelele de limbă română, ce le am cules alte dăţi de pe trenurile noastre şi publicat, mai aducem următoarea nostimadă prinsă de pe un signal de alarmă: <Numai în caz de mare novoe trago alătu-ratul mănuari!> Până când batjocură?”.
„Supliment la Deşteptarea” nr. 33, Anul IX, Cernăuţ, 3/16 Maiu 1901.
„Între prieteni”
„A doua zi după numirea actualului guvern în frunte cu N. Iorga unii dintre foştii d-sale aderenţi mirosind dela distanţă mirosul fripturii guvernamentale, ce se prepara la Bucureşti, au plecat cu noaptea’n cap spre Capitală, doar vor pune şi ei mâna pe un ciolan. Astfel s’a încărcat un compartiment de tren întreg cu <partidul> fost <iorghist> din Bucureşti: d-nii Bandescu, Ţopa, Lazăr, Popovici, Ursachi, Criclevici şi Sibila din Vatra Dornei...A scăpat însă trenul un prieten devotat al d-lui Iorga, d-l Gheorghe Sârbu, ţepist de meserie şi aderent frecvent al d-lui Grigore Filipescu... Amărât că prietenii lui i-au tras chiulul şi nu l-au luat şi pe dânsul în vagon, d-l Sârbu a trimis d-lui Grigore Filipescu următoarea telegramă. <Din Cernăuţi a plecat astăzi un vagon cu excroci şi haimanale spre Bucureşti. Păziţi, că aceştia, fiind oameni fără căpătâi, umblă după căpătuială. Interveniţi urgent la primul ministru să-i dea afară>. Telegrama a avut efect prompt; în locul d-lor de mai sus au fost numiţi prefecţi pentru toate judeţele din Bucovina”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 270, 3 Maiu 1931.
Bufetul de la Clit
„La Clit există un bufet. La bufet există de toate: mărfuri din belşug, gestionară în persoana Mariei Voloşin, etc. Consumatorii rămîn puternic impresionaţi de curăţenia exemplară care...lipseşte din sus-amintitul bufet. Şi nu e vorba numai de pereţii afumaţi, de frigiderul murdar, de mesele aşchiate şi bătute în cuie, ci şi de laviţele şchioape, care ţin loc de scaune, de feţele de mese care sînt <sublime, dar...lipsesc cu desăvîrşire> şi de duşumelele pline de noroi. La vreme de seară se aprinde în bufet şi o lampă chioară. Din cauza aceasta, cetăţenii n-o...văd bine pe gestionara M.V. Oraganele în drept ar trebui să facă...lumină şi la acest bufet”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5420, duminică 16 mai 1965.