„Răul obiceiu a juca în cârşmă”
„Din Stulpicani ni se vesteşte că tineretul de acolo nu se poate desbăra în ruptul capului de răul obiceiu a juca în cârşmă, Duminică şi sărbătorile. E un colb şi o duhoare în prăpădenia cea de cârşmă de nu-ţi vine a crede că oameni cu mintea întreagă se pot petrece într-un atare iad, ce-ţi înveninează şi trup şi suflet. Şi-apoi cică bădişorul de primar comunal nu-şi prea dă multă silinţă de-a opri tineretului cel joc primejdios sănătăţii trupeşti şi sufleteşti, aşa că biserica pe timpul vecernii şi al catichezărilor e mai totdeauna deşartă”.
„Supliment la Deşteptarea”, Anul IX, nr. 37, Cernăuţi 17/30 Maiu 1901.
„Moşia „Tătăraşilor”
„Comisia compusă din şase consilieri comunali şi prezidată de Gheorghe Munteanu, începe să limpezească lucrurile în ceea ce priveşte administrarea moşiei <Tătăraşi>. Deocamdată, se lucrează febril la identificarea parcelelor. Cum am amintit în numărul trecut al ziarului nostru, sunt unii cetăţeni, chiar foarte bine înstăriţi, cu lefuri de peste 10.000 de lei care au câte 3-7 loturi...Se doreşte facerea unei distribuţii echitabile. E un început frumos!”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 15-16, 10 Mai 1936.
„Într-o zi de tîrg în piaţa oraşului Suceava”
„Încă de dimineaţă, piaţa <6 Martie> din Suceava s-au umplut de forfota producătorilor care au venit aici să-şi desfacă produsele. În ultima săptămâna s-au mai instalat câteva rînduri de mese care totuşi, pentru marele număr de ţărani muncitori care au venit în această zi la piaţă, au fost insuficiente. Mergînd de la un capăt la altul al pieţii ai ocazia să vezi grămezi de ceapă verde, multe ouă, caş de oaie, brânză proaspătă de vaci. Borcane mari de cîte 4-5 kilograme pline cu smîntînă îşi aşteptă cumpărătorii...Iată că oamenii muncii se aprovizionează mai bine şi mai ieftin”.
„Zori Noi”, Anul X, Nr. 2648, 26 Mai 1956.