„Unde vraţi s’ajungeţi Şcheienilor!”
„Acu câţiva ani m’am întâmplat pe vr’o trei zile în Şcheia. Ce mi-au dat ochii să văd în satul acesta vă jur că n’am văzut nicăiri. Cât era ziulica de mare clocotia draga cârşmă de norod, de norodul beţiilor, credeai că-i iadul cu spuza vermilor neadormiţi, nu alta. Şi aşa merge strună, afară de joia şi sărbătorile, căci atunci î-şi trec vremea în cele borţi de prin târg - la dracu, nici nu-i cu gust doară să cinsteşti tot în sat, tot într’un loc. Da să nu credeţi cumva că ei bea pentru că li era de beut - ferească Domnul - ei beu bieţii de scârbă, că mergea vorba că li se va ara imaşul, că vornicul şi cu comitetul sătesc î-şi făcea de cap, că preotul nu li voia de bine...aşa-i beţivul, când î-i merge rău bea de scârbă, când î-i e bine bea de bucurie”.
„Supliment la Deşteptarea”, Anul IX, nr. 37, Cernăuţi 17/30 Maiu 1901.
De când sunt băile...
„De o dată mai recentă decât băile dela Vatra Dornei sunt băile de ape minerale şi de nămol dela Dorna - Candrenilor şi cele sulfuroase dela Iacobeni, cătunul Puciosul, ambele reuşind să se impună tot mai mult prin calitatea băilor şi a pitorescului din jur. Pe când băile de la Vatra Dornei sunt cunoscute încă de la începutul secolului al XIX-lea, fiind însă supusă unei exploatări absolut primitive până în anul 1985, ...băile Dorna Candrenilor au fost recunoscute ca staţiune balneo-climaterică abia în 1898, în timp ce băile Iacobeni-Puciosul datează abia de 10 ani şi anume din anul 1925, când fondul Bisericesc în calitate de proprietar al lor, a construit un stabiliment balnear provizoriu, pentru a cărui alimentare cu apă minerală au fost captate în acelaşi an două izvoare sulfuroase”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, Nr. 4568, 29 Mai 1935.
„Ce-ar fi dacă”
„... activitatea tov. Arcadie Tofan, directorul căminului cultural din comuna Bălăceana, raionul Suceava, s-ar înviora? În nenumărate rânduri tov. A. Tofan, care este şi dirijorul corului căminului cultural, se prezintă la recepţii în starea de ebrietate, cauză din care nu au loc repetiţiile...Ţinând seama că <măsurile> luate de către comitetul executiv al sfatului popular, comuna Bălăceana, n-au dat rezultate, n-ar fi rău ca tovarăşul care răspunde de activitatea culturală din comuna Bălăceana să primească ajutorul necesar din partea organelor de drept”.
„Zori Noi”, Anul Xi, Nr. 2954, 26 Mai 1957.