„Din Valea Suhei”
„Vornic fără drept de alegere nu se va fi pomenind în întreaga Bucovină; în Stulpicani însă este. Antistele Flocea încă de anul trecut a perdut dreptul la alegere trecând prin licitaţie publică toată averea sa în mâini streine; cu toate acestea Flocea a rămas mai departe în fruntea comunei. Ce chiverniseală poate fi în astfeliu de împrejurări îşi poate ori-şi-cine închipui! Crâşmele în Stulpicani sunt tixite nu numai în Duminici şi sărbători ci şi în toate zilele de lucru; jocurile tineretului se fac numai la crâşmă şi se pare că nime nu intervine pentru a pune capăt acestor destrăbălări...Aşteptăm o intervenire energică în afacerile comunei noastre atât de neglijate”.
„Deşteptarea”, Anul XII, Nr. 35, 2(15) Mai 1904.
„Cu arcanul după fripturişti”
„Ademeniţi de vechea formulă că populaţia din Bucovina e întotdeauna guvernamentală, două rubedenii de-ale d-lui N. Iorga colindă Bucovina dela un capăt la altul îmblând după fripturişti. Începând de la Poiana Stampei şi cutreierând toată regiunea n’au putut prinde pe nimeni. Credem că, după ce ilustrele rubedenii îşi vor face raportul despre constatările făcute la faţa locului primul ministru îşi va schimba părerea în ceea ce priveşte populaţia din Bucovina”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 272, 14 Maiu 1931.
„În loc de cârciumi mai multe şcoli”
“La o adunare a cetăţenilor din comuna Sasca, colectivistul Ilie Bacan, în vârstă de 68 de ani, s-a angajat să dea 100 de lei pentru construirea şcolii din sat. El a arătat că pe timpul când era de vârstă şcolară existau în comună 7 cîrciumi, în schimb nu era nici o şcoală. Acum contribuie cu dragoste la construirea şcolii în care vor învăţa şi cei doi copii ai săi”.
„Zori Noi”, Organ al Comitetului regional PMR Suceava şi al Sfatului popular regional, Anul X, Nr. 2638, 15 Mai 1956.