„Din Gălăneşţi”
„În noaptea spre ziua Învierii au intrat nişte hoţi prin o fereastră, pe care au deschis-o cu forţa, în locuinţa parohială unde se află dulapul de fier al băncii raiffeisiene din locuinţă. Căutând de-a amănuntul prin toate cotloanele şi dulapurile, hoţii au aflat în dulapul bibliotecii cheile de rezervă ale băncii, cu care au deschis tresorul şi au prădat toţi banii, care din norocire nu reprezintă o sumă mare, căci ating cifra de numai 182 coroane. Afară de aceea au mai prădat şi bani privaţi în sumă de vre’o 70 de coroane... Pe lângă bani au mai furat un revolver precum şi o pereche de papuci noi şi mai multe şupuri de vin, dintre care pe unele le-au lăsat deşerte. Că hoţii au fost Români, deduc de acolo, că aflând într-o odaie copturi şi bucate pregătite pentru Paşti nu s’au pângărit la ele fiind încă post...De asemenea din împrejurarea că cunoşteau atât de bine locurile, deduc, că dacă nu toţi apoi cel puţin unul a trebuit să fie gălăneştean, părtaş şi la el la bancă. Căci da! În Gălăneşti afli gospodari buni dar şi oameni răi”.
„Patria”, Anul V, Nr. 35, 8 Maiu 1910.
„Prefecţii n’au voie să facă politică”
„Cu ocazia depunerii jurământului noilor prefecţi, d-l N. Iorga le-a spus textual. <Nu e voie să faceţi politică. Or cine va face politică va fi suspendat. Căci nu văd între D-Voastră pe acei tineri cari îşi încearcă puterile sub auspiciile unei clase politice>. Prin urmare puii să bage bine în samă să nu-i ajungă ciocul cloştei, mai ales că sunt pui din clocitori diferite.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 270, 3 Maiu 1931.
„Şobolanii...”
„...care trăiesc ca pensionari ai cofetăriei <Victoria> (pe a cărei firmă scrie <Modern>) din Fălticeni, au toate motivele să fie bine dispuşi. De cînd tovarăşii de la inspecţia raională de stat pentru igienă şi protecţia muncii au luat măsura stîrpirii lor ei se înmulţesc în voie şi arată chiar foarte bine la înfăţişare, semn că le prieşte tratamentul aplicat de organele sanitare. Organele sanitare susţin că de o lună de zile se luptă cu ei şi nu-i pot distruge, iar responsabilul cofetăriei spune că de la inspecţia raională de stat pentru igienă şi protecţia muncii nu prea dau pe la cofetărie, argumentând că nu prea au medicamente pentru stîrpirea şobolanilor. Şi în timp ce şobolanii strică mărfurile din cofetărie, organele pentru ocrotirea sănătăţii se joacă cu ei de-a pisica şi şoarecele”.
„Zori Noi”, Anul XVIII, nr. 5102, vineri 8 mai 1964.