“Petrecerea “Însoţirii orăşenilor români din Suceava”
“Duminică, în ziua de lăsat de sec, s’a mai aranjat în Suceava ultima petrecere din acest carnival şi anume cea a societăţii <Însoţirii orăşenilor români din Suceava> în <Otelul Langer> din localitate. …Invitaţii au început dansul cu frumoasa şi drăgălaşa noastră <Horă> căreia îi urmaseră apoi şi alte jocuri după programa ordinei de dans. Costumul nostru naţional era bine reprezentatdupă cum am şi dori. S’au dansat 2 cadrile, care ambele le-a arajat într’un mod admirabil studentul universitar G. Tofan. Era o petrecere foarte plăcută, de un caracter pur naţional şi cu o reuşită morală şi materială de tot mulţumitoare. Dansul a durat până dimineaţa”.
“Deşteptarea”, Foia partidului poporal naţional, Anul X, Nr. 18, 16 Martie 1902.
“Internate române la Rădăuţ şi Siret”
“Inteleginţa română de Rădăuţ şi Siret precum şi din jurul ambelor oraşe a decis a organiza câte un internat român de băieţi, parte spre a sări în ajutor băieţilor sermani, parte spre a-i scuti de gazde rele. În ambele centre se lucră la compunerea de statute pentru crearea unor societăţi cu menirea de a susţine internatele. Opera mare şi folositoare a acestor două internate nu va intârsia a fi salutată cu cea mai vie bucurie de tot sufletul românesc”.
“Deşteptarea”, Foaia partidului poporal naţional, Anul X, nr. 21, Cernăuţi, Joi 27 Martie 1902.
“Manifestări consacrate marelui eveniment”
“În oraşele şi satele regiunii noastre au loc în aceste zile numeroase manifestări închinate aniversării a 90 de ani de la naşterea lui V.I. Lenin. La clubul fabricii de cherestea Putna, din raionul Rădăuţi, s-a deschis o expoziţie de fotografii care înfăţişează <Viaţa şi activitatea marelui Lenin>. Expoziţia este vizionată cu mult interes de muncitorii forestieri din fabrică şi din pădurile apropiate. La căminele culturale din comuna Arborea, Dorneşti, Vicovul de Sus s-au ţinut seri culturale unde s-au citit fragmente din cartea <Povestiri despre Lenin>, iar la şcoala de 7 ani şi şcolile medii din Rădăuţi profesorii au vorbit elevilor despre copilăria lui Lenin. La staţia de radioficare din raionul Vatra - Dornei s-au ţinut trei expuneri despre <Viaţa şi opera lui Vladimir Ilici Lenin> iar la şcoala medie din acelaşi oraş s-a amenajat o vitrină unde au fost expuse operele lui Lenin”.
“Zori Noi”, Anul XIV, Nr. 3.824, 24 Martie 1960.