„Crâşma şi şcoala din St. Ilie”
„Crâşma şi şcoala din St. Ilie trăiesc în nespusă armonie. Sunt vecine peste drum. Din fereştrile uneia se poate privi cu uşurinţă în fereştrile celeilalte. Această împrejurare fără îndoială este aptă a contribui la o educaţiune excelentă a copiilor de şcoală, care au purure înaintea ochilor una dintre cele mai înălţătoare pilde. Edificiul crâşmei e proprietatea fondului religionar şi se dă în chirie cu suma de 40 de fl. pe an. Este atât de imposibil în estremul ceas a renunţa la această sumă, decât a da crâşmei adăpost în faţa edificiului şcolar? Forurilor competente le dăm prilej a media asupra acestei afaceri”.
“Deşteptarea”, Foia partidului poporal naţional, Anul XI, Nr. 19, 19 Martie 1903.
“Împrumuturile de războiu”
“În timpul războiului, stăpânirea austriacă a îndemnat pe toţi cetăţenii ca să-i vie în ajutor şi să subscrie pentru aşa zisul împrumut de războiu. Ţăranii, de cele mai multe ori, au fost siliţi să subscrie fără voie sume mari pentru acest împrumut care, spunea stăpânirea austriacă, va aduce dobânzi mai mari decât depunerile pe la bănci. Stăpânirea austriacă s’a prăbuşit şi ţăranii noştri au rămas cu hârtiile pentru împrumutul de războiu, cu care nu ştiu ce să înceapă”.
“Glasul Bucovinei”, Organul partidului democrat al unirii, Anul III, nr. 381, Cernăuţi, Sâmbătă 20 Martie 1920.
“Deservirea poate fi mai bună”
“Este bine că coperativă meşteşugărească <Libertatea> din Rădăuţi are cîte o secţie de croitorie, cizmărie, foto şi frizerie şi în centrul municipiului Falcău şi Putna. Rău este însă că nu în toate aceste secţii clenţii sunt deserviţi conştiincios. La secţia de frizerie din Falcău de pildă, unitatea este prost gospodărită. Ustensilele şi lenjeria nu sînt întreţinute igienic, mobilierul este necorespunzător iar clienţii nu sunt deserviţi cum trebuie. Aşa stând lucrurile, este explicabil faptul de ce aceste unităţi nu şi-au realizat planul pe primele două luni ale anului curent. Este de datoria conducerii coperativei <Libertatea>din Rădăuţi să ia măsuri pentru înlăturarea lipsurilor existente”.
“Zori Noi”, Anul XIV, Nr. 3.821, 20 Martie 1960.