„Medic, agent politic”
„Din cauza boalei de scarlatină ce este prezentă în comuna Stroieşti s’a văzut învăţătorul superior Ţeran silit a trimite unicul său copil la Costâna la cumnatul său Ţurcan asemene învăţător. Spre nenorocirea lor s’au îmbolnăvit şi copilul lui Ţeran şi o copilă a lui Ţurcan îndată după vr’o câteva zile sub simtome de scarlatină. Ţurcan a alergat imediat la Suceava şi anunţat doctorul Brunstein, medic districtual. Medicul a plecat imediat la Costâna şi a constatat că e scarlatină. Până aici ar fi lucru normal dar se vede că doctorul Brunstein e şi agent politic. El s’a respicat înaintea doamnei Ţurcan pe nemţeşte şi numai din milă şi de silă a cercetat băetul bolnav. Poate cineva să aibă încredere în el, când un medic face politică?”.
“Deşteptatrea”, Foaia partidului Popular Naţional, Cernăuţi, anul IX, nr.11, 11 februarie 1901.
„Ajutorarea şomerilor din oraşul şi judeţul Rădăuţi”
„Comitetul pentru ajutorarea şomerilor din oraşul Rădăuţi, a distribuit sume de 100.000 de lei, trimisă de ministerul muncii în felul următor: la 24 Decembrie 1938 s’a distribuit la un număr de 42 de şomeri din oraşul Rădăuţi sume de 13.300 de lei iar la 16 Ianuarie 1939, suma de 41.000 de lei la 120 de şomeri din comunele Seletin, Brodina, Vicovul de sus şi Margina. În oraşul Siret s-a distribuit suma de 7.800 de lei la un număr de 26 de şomeri. Diferenţa rămasă pînă la 100.000 de lei va fi întrebuinţată pentru diferite lucrări efectuate de şomeri.”
„Suceava”, ,Anul I, Nr. 30, 9 februarie 1939.
„Au hotărît să lucreze şi Duminica seara”
„La fabrica de cherestea Brodina I muncitorii şi technicienii angajaţi în întrecerile socialiste pentru realizarea şi depăşirea Planului de Stat, şi dornici de a produce cât mai mult, au hotărît şi şi-au luat angajamentul să lucreze şi Duminica seara de la orele 19. Astfel, fabrica funcţionează în fiecare Duminică seara, muncitorii făcînd cîte un schimb (8 ore) în plus pentru fiecare săptămînă, cea ce va contribui simţitor la depăşirea programului de producţie iar pe de altă parte şi salariile muncitorilor cresc”.
„Lupta poporului”, Suceava, Anul III, nr. 464, miercuri 9 Februarie 1949.