„Despre scaldele Dornei”
„Stabilimentul băilor domeniale e edificiul cel mai frumos din strada în care e situat şi menit a servi ca feredeu numai până la terminarea edificiului monumental, care nu s’a putut lua încă în lucrare fiind că nu îndestuleadă cantitatea apelor minerale captate până astădi pentr’un stabiliment mai mare.
Dară lucrările pentru căutarea şi captarea isvoarelor celor noue efectuate în ordinul ministeriului de agricultură prin renumitul director al institutului geologic din Viena, doctorul Stur, sunt deja absolvate şi de vr’o câte-va săptămâni a primit consilierul montan Walter ordinul de a esecuta schiţele directorului Stur”.
„Revista politică”, Anul II, nr.8, Suceava, Septemvre 1887.
„Aprovizionare”
„Comunicaţia cu Nordul Bucovinei fiind împiedicată, aprovizionarea ţării se face prin Transilvania şi din România. Este a se mulţămi măsurilor energice ce a ştiut a le lua guvernatorul ţării, contele Meran, că populaţia până astăzi n’a dus lipsă de materiile de primă necesitate. Întru înlesnirea traiului populaţiunii orăşeneşti, care e lipsită de orice câştig, deputatul Dr. Euseb Popovici a intervenit pe lângă guvernatorul ţării, contele Meran, ca acesta să opereze pe timpul duratei războiului importul liber de carne, făină şi petrol, scutite de orişice impozit vamal, prin punctele Burdujeni şi Măhăileni”.
„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 139, Septemvrie 1914.