„Transitul prin punctul Iţcani”
„Se aduce la cunoştiinţa publică că guvernul austro-ungar permite importul şi transitul din România în Bucovina, prin punctul Iţcani, a pieilor, oaselor, coarnelor, şi unghiilor foarte bine uscate, a maţelor de vite sărate şi foarte uscate, a coardelor, seului netopit în butoaie şi burdufului, a părului de vacă, capră şi porc, a lânei de oi, dar aceste din urmă să fie împachetate în saci sau baloturi, cu condiţiuni ca asemenea producturi să fie însoţite de certificate de provenienţă, formularul no. 2, liberate de medicul veterinar şi legalisate de prefectul judeţului de unde pornesc”.
„Revista Politică”, Suceava, Anul I, nr. 23, 15 Prier 1887.
„La păstrăvărie”
„Aici, în Valea Putnei, unde natura s-a întrecut pe ea însăşi în frumuseţi, se află una dintre bogăţiile cu care regiunea noastră se mîndreşte: este crescătoria de păstrăvi. Acum, odată cu trezirea naturii la viaţă, odată cu topirea gheţurilor, bunii gospodari de aici au trecut la crearea celor mai bune condiţii de creştere a păstrăvilor. Astfel, s-a început curăţirea, dezinfectarea şi repararea celor 17 bazine şi a canalului de aducţiune luîndu-se totodată şi măsurile de asigurare a hranei pentru peşti. Pentru ca crescătoria să aibă un număr mai mare de specii de păstrăvi (actualmente există trei specii: indigen, fîntînel şi curcubeu) în primăvara aceasta se va experimenta introducerea aşa-numitului păstrăv corigon şi se va continua reproducerea pe cale artificială a frumosului peşte lostriţa. Pentru o bună îngrijire a păstrăvilor pe tot cursul anului (schimbarea continuă a apei din bazin, hrana corespunzătoare) s-a ajuns ca la vîrsta de 3 ani păstrăvii să poată fi daţi în consum la greutatea normală de 250-400 gr.”.
„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5089, Suceava, Aprilie 1964.