„Merele”
„Să ne însemnăm că ceapa, aiul, ardeiul, piperiul, scorţiţele şi sarea, consumate în cantităţi prea mari, sunt foarte vătămătoare sănătăţii. Pe când un măr, doauă, sau şi alte poame, sunt foarte recomandabile după orişicare mâncare, dară mai ales înainte de culcat. Merele coapte şi ferite de putrejune curăţesc gura de miasme neplăcute, feresc dinţii de ruinare, bineînţeles dacă ăştia nu sunt deja ruinaţi; oferă crierilor o capabilitate mai mare de voiciune la activitate, contribuesc prin acidul lor foarte mult la mistuirea bucatelor consumate şi, în fine, delectează tot trupul nostru aducându-i prosperitate şi răcorire”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul VI, nr. 15, Februarie 1896.
„Cercuri de cultură generală la sate”
„Pe lîngă căminele culturale din regiunea noastră funcţionează 256 cercuri de cultură generală care sînt frecventate de peste 7000 de oameni ai muncii. La aceste cercuri se predau mai multe cicluri de lecţii printre care <Din trecutul de luptă al poporului nostru>, <Călătorie pe glob>, <Omul descoperă natura>, etc.”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3489, Suceava, Februarie 1959.