„Propaganda agro-zootehnică”
„În satele regiunii noastre s-au organizat anul acesta numeroase cursuri pentru propagarea cunoştinţelor agro-zootehnice. În cadrul acestor cursuri, inginerii şi tehnicienii agronomi explică ţăranilor muncitori metodele înaintate de lucrare a pămîntului vorbindu-le despre foloasele întrebuinţării gunoiului de grajd, curăţirii şi tratării seminţelor, a pregătirii solului, etc. În patru gospodării agricole colective din regiunea noastră s-au organizat cursuri agro-zootehnice cu o durată de trei ani. Un număr de 280 de cursuri, cu o durată de trei luni, s-au organizat la căminele culturale, gospodării agricole colective, întovărăşiri, GAS şi SMT”.
„Zori Noi”, Anul X, nr. 2576, Suceava, Martie 1956.
„De la linguşire, la tîlhărie”
„Un miner la Ostra, a venit în Frasin pentru un control medical; după consult, hai să se trateze cu nişte rachiu. S-a înfundat în crama din localitate şi parcă s-a lipit de scaun. Îi ţineau isonul trei indivizi amatori de băut pe degeaba. Îi ziceau celui cu mînă spartă: <Mătăluţă eşti suflet de aur şi inimă de oţel, erou dom’le>.
Şi <eroul> a tot dat de băut pînă la miezul nopţii. Atunci, cei cu temenelele, l-au invitat acasă să-l găzduiască.
L-au dus pînă la liziera unei păduri şi acolo, după ce l-au bătut bine, l-au uşurat de o mare sumă de bani. După investigaţii operative, miliţia a pus mîna pe cei trei tîlhari. Revederea cu amicul de chef a fost vorba ceea...la rece. Şi nu tocmai veselă”.
„Zori Noi”, Anul XXVII, nr. 7826, Suceava, Martie 1973.