„Punctele de intrare dinspre Bucovina”
„Ministerul român, având în vedere că în cele din urmă opt dile nu s’au ivit casuri de choleră în Bucovina, a desfiinţat serviciile de revisie sanitară şi de desinfecţiune dela punctele Burdujeni din judeţul Botoşani şi dela punctele Mihăileni şi Mamorniţa din judeţul Dorohoi, rămănând deschise toate puntele de intrare dinspre Bucovina”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul III, Nr. 93, Cernăuţi, 1898.
„Pâinea cea de toate zilele”
„În urma evenimentelor războinice care apasă cu atâta greutate asupra ţării noastre, situaţia economică a Românilor Bucovinei a devenit nespus de anevoioasă. Ocupând Ruşii partea de nord a Bucovinei, şesurile întinse şi mănoase dintre Siret şi Nipru, cu închis şi grânarul cel mai bogat al ţării, căci produsele acestui pământ roditor nu numai că ajungeau pentru a îndestula trebuinţele ţării, dară lăsau şi un mic prisos pentru esport. În partea de jos a ţării, de la Siret până la Vatra Dornei, numai districtele Rădăuţi, Suceava şi Gura Humorului au pământ productiv de cereale, partea din vest şi sud-vest, aşadară două părţi din trei ale întregului imperiu, este pământ muntos şi neproductiv.
Aflăm că reprezentanţii poporului nostru au intervenit la guvernul român ca să asigure pentru alimentarea populaţiunii româneşti din Bucovina exportul unei cantităţi mari de porumb şi grâu. Asemenea ne aşteptăm ca guvernul român va da de astă dată ascultare acestei cereri, căci nu credem că poate fi vorba de violarea neutralităţii când un neam întreg ajuns fără vină la strâmtoare, solicită cu stăruinţă şi încredere ajutorul fraţilor”.
„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 151, Decemvrie 1914.