„Trăsnit de fulger”
„Din Suceava ni se scrie, cu data de 3 a l. c: <Eri după amiadi, a cădut în Suceava şi împrejurime o ploaie torenţială amestecată cu puţină grindină. Servitoriul locotenentului pensionat Schmidt, reîntorcându-se din ţarina Sf. Ilie acasă, a fost trăsnit de fulger; oamenii trecători l’au găsit mort>”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul I, nr. 11, Cernăuţi, Iunie 1891.
„Bieţii mucenici ai şcoalei germane de la Suceava”
„Cum trebuie să se fi chinuit elevii români până la înfiinţarea claselor poporale române dela liceul sucevean (în 1881) înţelegem din următoarea mărturie autobiografică a preotului Constantin Morariu:<....şi cât de greu îmi mergea la şcoală cu limba nemţească în care erau predate toate obiectele, afară de religie şi română. Tot timpul cât directorul Mitkiewicz, ori învăţătorul Kodokowski, ori alt învăţător propunea ceva, eu mereu îl întrebam pe colegul meu Ştefan Grigorovici, care venise cu câţiva ani mai înainte la mine la Suceava şi lângă care studiasem pe laiţă. Ce zice? Ştefan îmi răspundea să-l las să asculte că mi-a spune mai pe urmă>”.
„Făt-Frumos”, Anul V, Nr. 3, Suceava, Mai-Iunie 1930.
„Suveica”
„Suveica aleargă de la un capăt la altul al războiului de ţesut. Neîntreruptul ei du-te vino, parcă din ce în ce mai grăbit, prin firul pe care îl trage şi care, cuminte, se aşează lîngă cel de dinaintea lui, adaugă pînzei încă o fracţiune din viitoarea lungime. Şi toate suveicile aleargă de nu le poţi urmări cu privirea. Şi firele se adaugă unele lîngă altele făcînd să crească materialul ţesut, pe care, în scurt timp, îl vom vedea încîntîndu-ne privirile în vitrinele magazinelor”.
„Zori Noi”, Anul XV, nr. 4195, Suceava, Iunie 1961.