sâmbătă, 7 iul 2012 - Anul XVII, nr. 156 (5061)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

07 Iulie 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„O cofă cu apă”

Căldurile caniculare de Sânzieni necesitează, pe toată lumea, la consumarea de foarte multă băutură răcoritoare: apă, limonadă, must, soda, etc. Cum întri în Iţcanii vechi, tot la 50-100 de paşi, vezi în faţa fie-cărei case româneşti câte o cofă cu apă, lângă aceasta un păhar, aşezate în marginea drumului pentru pelegrini, de pomană. Drept că e lucru foarte creştinesc şi foarte românesc, dară totodată şi foarte neigienic, căci din acel păhar de bogdaproste nu bea numai creştinul pios şi sănătos ca bradul, ci suge şi cerşitorul cel fără nas, putred din cap până’n picioare de boala adusă din Galiţia”.

„Gazeta Bucovinei”, Anul VII, nr. 27, Cernăuţi, Joi 6 Iulie 1906.

 

“Suceava, centru de atracţie a tineretului şcolar”

Zilnic sosesc la Suceava grupuri de elevi şi eleve, sub conducerea profesorilor lor, de prin toate colţurile ţării, spre a vizita urmele istorice din epoca şi viaţa lui Ştefan cel Mare şi a celorlalţi moldoveni care au legătură cu trecutul Sucevei. În ziua de 4 iulie a.c. au sosit 25 de elevi de la liceul <Al Odobescu>, din Bistriţa. Micii elevi din clasa a IV-a liceală, priviţi de un observator nevăzut de ei, oferă tabloul cel mai plastic al tineretului şcolar curios să vadă, să audă şi să cunoască dintr’o privire tot ce cuprinde Suceava din trecutul neamului nostru, despre care sigur le-au vorbit profesorii lor înainte de a se porni spre aceste locuri sfinte. Cu o curiozitate avidă se întreabă reciproc, îşi arată unul altuia clădirile, bisericile şi monumentele pe lângă care trec, şi observatorul, psiholog, poate citi cu uşurinţă renaşterea ce se petrece în sufletul, în inima, în creierul acestor copii vizitatori, cari, plecând din Suceava pe la vetrele lor, vor povesti şi colegilor lor tot ce au văzut şi au simţit la Suceava”

 „Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4568, 5 iulie 1935.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 07 Iulie 2012.
 Vizualizări articol: 970 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
07 Iulie 20125.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei