sâmbătă, 28 apr 2012 - Anul XVII, nr. 98 (5003)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,8074 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

28 Aprilie 2012

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

„Ospitalitatea clerului ortodox”

Preotul bucovinean, are ori n’are de unde, primeşte pe cel străin cu masă opulentă, aşa că străinul crede că nu-i fiinţă pe lume care să trăiască mai bine decât preotul bucovinean. Preotul face dătorii, nenoroceşte familia sa, căreia î-i lasă drept moştenire o sumă considerabilă de dătorii...Ospitalitatea aceasta strică clerului. Străinul nu voieşte să creadă că mese bogate pregăteşte preotul ortodox atunci numai când are un oaspe, pecând de rând se mulţumeşte cu ce-a dat D-deu”.

„Patria”, Anul III, nr. 268, Cernăuţi, Vineri în 30 Aprilie 1899.

 

„Din Suceava”

„În decursul anului 1934, s’au pavat piaţa liceului de băieţi, şi străzile S. Fl. Marian, Pruncul şi Regele Ferdinand, pe porţiunea dintre farmacia Caba şi farmacia Weingosten. S’au îndreptat şi prundit 30 de străzi. S’a deschis o stradă nouă spre a se face legătura dintre strada Cernăuţilor şi Sfânta Maria. Drumul din oraş spre Cetatea Zamca a fost lărgit, amenajat şi plantat cu arbori pe ambele părţi, spre a se face din el o adevărată alee. S’au mai împădurit 10 hectare şi s’a înfrumuseţat parcul oraşului prin semănare de flori. Toate acestea s’au făcut în regie proprie cu un fond de cam 1.500.000.000 lei. Materialele au fost comandate la furnizorii din oraşul Suceava, iar lucrătorii şi nevoiaşii au fost angajaţi dintre cetăţenii Sucevei, aşa că s’a contribuit mult la micşorarea şomajului”.  

„Gazeta Bucovinenilor”, Anul II, nr.12-13, Cernăuţi, 15 apr 1935.

 

„Fabrica de încălţăminte”

Cu cîteva săptămîni în urmă, la fabrica de încălţăminte <Străduinţa> din Suceava s-a trecut la mecanizarea operaţiunii de croire a feţelor pentru bocanci. Majoritatea lucrătorilor din secţia croit erau însă obişnuiţi să croiască manual, cu ajutorul şabloanelor din carton, toate feţele de la încălţămintea aflată în producţia de serie...Socotindu-se aşi în meserie, unii croitori, într-adevăr buni, dar oarecum tributari rutinei, au primit cam cu neîncredere vestea introducerii maşinilor de ştanţat...”.

„Zori Noi”, Anul XIX, 5406, Suceava, Joi 29 aprilie 1965.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 28 Aprilie 2012.
 Vizualizări articol: 1180 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
28 Aprilie 20121.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei