„De la Sirete”
„Românii districtului Sirete aşteaptă cu ferbinte dor pe deputaţii săi, bar. Hormuzachi şi dr. George Popovici, ca să-i consulte şi să li ceară ajutor în afacerea claselor paralele româneşti de la gimnasiul din Sirete, în afacerea totalei desconsiderări a limbei române pe la judecătoriile şi oficiile Siretului, în afacerea înfiinţării de cabinete de lectură şi bănci săteşti şi în afacerea nimicirii şcoalelor poporale româneşti prin căpitanul Sworakowski”.
„Patria”, Anul II, nr. 94, Cernăuţi, Vineri în 13/25 Februarie 1898.
„Agricultori, cultivaţi soia!”
“Soia este o plantă deja aclimatizată în ţara noastră, cultivându-se din an în an, pe întinderi tot mai mari, şi cu mare succes în toată ţara. Recolta Soiei este vândută societăţilor chiar dela încheierea contractului (convenţiei), cu preţul garantat de 5 lei kilogramul, care se plăteşte imediat după predarea recoltei, sămânţa şi sacii se pun la dispoziţia cultivatorului la timp, cu titlu de împrumut, restituindu-se la predarea recoltei, în aceeaşi cantitate. Soia este rezistentă la brumă şi secetă. ...Cine vrea să îngraşe pământul, cine vrea să aibă un venit sigur şi munca să-i fie răsplătită, să cultive Soia. Societatea nu primeşte Soia decât dela cultivatorii contractaţi”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XX, Nr. 5010, 20 Februarie 1937.
Gater
„UILGura Humorului primeşte zilnic zeci de m.c. de buşteni care au diametrul pînă la 1,20 m. Înainte vreme, aceşti buşteni erau ciopliţi şi apoi debitaţi în gatere. Acum în fabrica de cherestea a fost instalat un gater de 55 ţoli construit în resurse locale în atelierul fabricii. Prin punerea în funcţiune a acestui gater se economisesc anual, prin eliminarea cioplitului, sute de m.c. de buşteni”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3495, Suceava, Sîmbătă 28 februarie 1959.