„Să ne însemnăm că...”
„Să ne însemnăm că ceapa, aiul, ardeiul, piperiul, scorţiţele şi sarea, consumate în cantităţi prea mari, sunt foarte vătămătoare sănătăţii. Pe când un măr, doauă, sau şi alte poame, sunt foarte recomandabile după orişicare mâncare, dară mai ales înainte de culcat. Merele coapte şi ferite de putrejune curăţesc gura de miasme neplăcute, feresc dinţii de ruinare, bineînţeles dacă ăştia nu sunt deja ruinaţi; oferă crierilor o capabilitate mai mare de voiciune la activitate, contribuesc prin acidul lor foarte mult la mistuirea bucatelor consumate şi, în fine, delectează tot trupul nostru aducându-i prosperitate şi răcorire”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul VI, nr. 15, Joi 22 Februarie (5 Martie) 1896.
„Problema ieftinirii traiului”
„Problema ieftinirii traiului a fost pusă şi în parlament. Dl. ministru al industriei M. Manoilescu a declarat că se vor lua măsuri generale pentru ca preţurile produselor industriale să fie coborâte la nivelul preţurilor produselor agricole. Guvernul va comunica în cel mai scurt timp măsurile ce se vor lua, în această privinţă. <În mod imediat şi urgent însă - a spus d-l ministru Manoilescu - trebuie să se lucreze asupra câtorva articole de mare consumaţie, în special asupra zahărului>. Dl. ministru a ţinut să asigure că guvernul este foarte preocupat de problemele ieftinirii traiului în general, şi în special de ieftinirea articolelor industriale care trebuiesc puse în acord cu preţurile scăzute ale produselor agricole”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, Nr. 254, 22 februarie 1931.
„Cercuri de cultură generală la sate”
„Pe lîngă căminele culturale din regiunea noastră funcţionează 256 cercuri de cultură generală care sînt frecventate de peste 7000 de oameni ai muncii. La aceste cercuri se predau mai multe cicluri de lecţii printre care <Din trecutul de luptă al poporului nostru>, <Călătorie pe glob>, <Omul descoperă natura>, etc.”.
„Zori Noi”, Anul XIII, nr. 3489, Suceava, Sîmbătă 21 februarie 1959.