„Din Suceviţa”
„Mercuri, în 11 Februarie a.c. a avut loc primirea nou numitului Igumen şi Protosincel al s. mănăstiri Suceviţa, a I.P.C. Sale D-lui Vasile Renney de Herszeny...Pe la orele 11 ¼ a.m. a sosit el petrecut de un bandiriu mare de călăreţi, toţi frumoşi îmbrăcaţi şi tot strigând <să trăiască> pe teritoriul Suceviţei. La feresteul d-lui Baron Poper fu el întâmpinat de toţi amploiaţii acestuia, de acolo până la mănăstire de tot poporul Suceviţei cu mare însufleţire, formând pe întreg drumul un şpalier”.
„Patria”, Anul II, nr. 98, Cernăuţi, Duminică în 22 Februarie 1898.
„Monumentul ce nu poate fi întrecut”
„Încă un proiect, de care se vorbeşte de ceva timp, care ar fi ajuns chiar în faza ofertelor şi pe care noi în considerăm fără rost, a ajuns în actualitate. Ar fi vorba de o statuie ecvestră a lui Ştefan cel Mare, ca cea de la Iaşi, care ar costa vreo 80.000 de lei. Noi însă zicem: dacă este un oraş în cuprinsul României care să nu aibă nevoie de o statuie a Marelui Voievod e Suceava, unde el însuşi ne-a lăsat monumentul ce nu poate fi întrecut: Cetatea”. ( V. Morariu)
„Suceava”, Anul I, Nr. 9-10, 21 februarie 1935.
„Presa de ulei”
„La secţia de presă ulei a întreprinderii de industrie locală <Producţia> Suceava vin în fiecare an sute de ţărani colectivişti din regiunea noastră, ba chiar şi din părţile Hîrlăului şi din Tg. Neamţ pentru prelucratul seminţelor de floarea soarelui. Făbricuţa de odinioară, care aparţinea unor exploatatori care storceau venituri mari din avutul ţăranilor muncitori, a fost dezvoltată şi reutilată în anii noştri. A fost mecanizat descărcatul şi transportul în secţie, aburii din interior sînt eliminaţi de un ventilator special, interiorul este inundat de lumina ce pătrunde prin geamuri spaţioase. Colectivul de muncă de aici realizează succese însemnate. Numai în luna ianuarie s-a prelucrat o cantitate cu 5000 kg sămânţă mai mare decît cea planificată, dîndu-se totodată produse de calitate”.
„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 4416, Suceava, Duminică 18 februarie 1962.