„Proces de calomniă şi abuz...”
„Comitetul societăţii <Lumina>, pentru a salva onoarea acestei societăţi şi a şterge noroiul cu care a împroşcat’o faimosul primar Mercheş, prin rapoartele sale neadevărate, a intentat proces de calomniă şi abuz contra lui Mercheş et consoţii săi...Acest proces este cu atât mai interesant cu cât aici nu este vorba numai de onoarea unor persoane singulare ci a unei societăţi întregi sau mai bine dis a întregului popor român din această comună, pe care l-a calomniat Mercheş”.
„Patria”, Anul II, Cernăuţi, Mercuri în 11/23 Februarie 1898.
„Măşti contra gazelor”
„Toate stabilimentele industriale şi întreprinderile comerciale de orice categorie, constituite sub formă de societăţi, sunt obligate a-şi procura sau comanda, până cel târziu la 30 Aprilie 1930, măştile contra gazelor, necesare pentru întregul personal, patron sau salariat, mobilizabil sau nemobilizabil. Toate aceste întreprinderi vor adresa comenzile lor Casei Centrale a Asigurărilor Sociale sau filialelor lor, biroul apărării pasive dispunând, până cel târziu la termenul prevăzut mai sus, întreaga valoare a măştilor comandate. Recuperarea de către patron a acestor sume de va face de la salariaţii respectivi, în mici rate lunare, de minimum 6 luni...Se atrage atenţiunea că contravenienţii se pedepsesc cu o amendă de la 2.000 de lei până la 10.000 de lei, la întreprinderile care au un număr mai mic de 10 salariaţi, şi cu o amendă de la 10.000 lei până la 50.000 lei, întreprinderilor care au de la 10 la 500 de salariaţi. Cu o amendă de 20.000 lei, până la 200.000 lei, se aleg întreprinderile care au peste 500 salariaţi”.
„Suceava”, Anul I, nr. 29, 8 Februarie 1939.
„În marea familie”
„În comuna Zvoriştea s-au constituit, de curînd, încă două noi gospodării colective, în satele Buda şi Poiana. În GAC din Buda s-au unit 128 de familii de ţărani, cu peste 242 ha de teren, iar în Poiana, 108 familii, cu peste 200 ha de teren. Acum, în comuna Zvoriştea există gospodării colective în 5 sate. Înfiinţarea gospodăriilor colective din Buda şi Poiana a avut loc tocmai ca urmare a convingerii ţăranilor muncitori asupra superiorităţii muncii în GAC, pe bază de exemple concrete”.
„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 4409, Suceava, Februarie 1962.