„Mare nevoie de sare...”
„Mai mulţi gospodari din Câmpulung, Pojorâta şi Fundul Moldovii se plâng că duc mare nevoe de sare potrivită pentru vitele lor numeroase, fiind sarea dela Cacica foarte scumpă, 10 fl. maja nouă (100 chilograme) şi de oare-ce sarea roşă, ce se aducea dela Galiţia cu 5 fl. maja, nu’i bună pentru vitele noastre, de oare-ce nu o mănâncă de fel fiind amară, de aceea se roagă cu toţii, în numele propriu şi a celorlalţi, ca să binevoiască dl. deputat a stărui într’acolo, ca să li se permită comunelor amintite a lua slativă de pe moşia Holohuşca, a fondului religionar gr.or. din comuna Sadova”.
„Patria”, Anul II, nr. 92, Cernăuţi, Duminică în 8/20 Februarie 1898.
„Pieţele oraşului”
„Pieţele oraşului nostru, până să devină purtătoarele semnelor de glorie străbună, servesc desfacerii produselor şi alimentelor către populaţie. Nu înţelegem însă ca prin ele să fie lovit simţul urbanistic al cetăţenilor şi să devină locuri de demoralizare a tineretului. Iată cum: afară de sâmbătă, care uneori îţi dă impresia că e singura sărbătoare a repausului săptămânal, în celelalte zile sucevene, special Joia şi Duminica, piaţa Pârcălabului geme de mulţimea tărăbilor cu roţile de noroc, zarurile, cărţile etc. care fură banul ţăranului naiv şi al copilului nevinovat prin tentaţiile câştigului însemnat...Nădăjduim că proaspătul consiliu comunal, ce numără destui intelectuali, chiar şi educatori, va curăţa pieţele sucevene de aceste tentaţii demoralizatoare
„Suceava”, Anul I, Nr. 7-8, 7 februarie 1935.
„Microradiografii”
„În regiunea noastră au fost luate măsuri eficiente pentru prevenirea unor boli. Una dintre acestea, întreprinsă de secţia sanitară a Sfatului popular regional, constă în efectuarea de microradiografii întregii populaţii din regiune. În acest scop, secţia sanitară regională a fost dotată cu două caravane mobile de radio-foto. Pînă în prezent, la circa 80.000 de persoane le-au fost făcute microradiografii”.
„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 4406, Suceava, Miercuri 7 februarie 1962.