„Comitet comunal păcătos”
„Ca şi în alte comune şi în Dorna-Candreni stă în fruntea comunei un comitet, care, mulţămită satrapilor noştri districtuali, nu s’a reales după terminul de 3 ani ficsat de lege, ci, în curând, împlineşte 5 ani, spre nefericirea comunei. Individul Cosma Donisă, din mila căpitanului Wolfrath primarul comunei, prădează de un timp încoace în modul cel mai revoltător toată averea comunei, astfel încât nu va mai trece mult timp şi comuna aceasta, odinioară atât de bine situată, va ajunge la marginea peirei...Bieţii ţărani s’au plâns în mai multe rânduri, dar’ toate înzădar”.
„Patria”, Anul II, nr. 92, Cernăuţi, Duminică în 8/20 Februarie 1898.
“Păziţi-vă de gripă”
„Gripa este caracterizată printr-o infecţie generală. Ea este o boală contagioasă şi se localizează la abdomen (burtă), la plămâni, şi asupra sistemului nervos, apare mai cu seamă toamna, iarna şi primăvara, când sunt mari variaţiuni atmosferice, legate de temperatură şi umiditate...Gripa începe foarte adeseori repede, fără vreun semn premergător, individul căzând în mijlocul ocupaţiilor sale”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 7-8, 7 februarie 1935.
„Sub cetina brazilor”
„Fulgii de nea cad din ce în ce mai des, astăzi, la început de săptămînă, când brigada complexă cu acord global a ţapinarilor de la I.F. Falcău, sectorul 1, care lucrează în parcela 5, are deja producţie în contul primelor zile de februarie. Ţapinarii sînt la lucru încă din zori. La locul unde trebuie să înceapă transportul buştenilor cu funicularul, a venit şi comunistul Constantin Juravle, manipulantul parcelei respective, şi şeful de brigadă Gheorghe Cotos...Cei 27 de ţapinari din brigada de la gura de exploatare <Calanceni> sînt la posturile lor şi încep o nouă zi de muncă entuziastă”.
„Zori Noi”, Anul XVI, nr. 4404, Suceava, Duminică 4 februarie 1962.