„Unde-i biblioteca?”
„La Şcoala poporală din Suceava se colectează dela 1885 parale pentru crearea unei biblioteci. Colectele s’au făcut şi se fac cu prilegiul înscrierilor; până adi însă nu există biblioteca pentru care s’a colectat de atâta timp. Întrebăm deci pe dl. Schwetz, conducătorul şcoalei, şi pe amicul său, dl. Chokowski, descoperitorul filologic al supinului şi gerundiului în limba română, pentru ce biblioteca aceasta încă nu există? Şi când o vor înfiinţa? Şi de ce graba de-a întârdia?”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul III, nr. 92, Cernăuţi, Duminecă 21 Noemvre 1893.
„Fondul pentru internatul viitoriu din Suceava”
„Fondul pentru internatul viitoriu din Suceava (deosebit de contribuirea protopresviterului Vasile Cocârlă) este depus la banca de credit din Suceavă. Acest fond, care la ultima adunare generală avea 44 florini, 37 creiţari, a sporit acum la cuota de 128 florini, 33 creiţari”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul IV, nr. 89, Cernăuţi, Joi 10/22 Noemvrie 1894.
„Încărcau strujeni...”
„Volovăţ. Seara, oamenii cinstiţi se retrăseseră la odihnă. Cunoscuţi ca leneşi şi cu antecedente penale I.B. şi D.P. se străduiau să jecmănească avutul cooperatorilor. Încărcau strujeni de pe o tarla într-un faeton. Paznicii i-au prins asupra faptului. Potlogarii au fugit. În timp ce un paznic deshăma calul, unul dintre indivizi l-a lovit cu un par. Aşa a apărut şi fapta de tîlhărie”.
„Zori Noi”, Anul XXVI, nr. 7447, Suceava, Duminică 28 noiembrie 1971.