„Comerciul din Suceava”
„Nu este în toată Bucovina oraş mai decădut în toate privinţele, mai cu seamă în privinţa comerciului, ca oraşul Suceava. De câţiva ani s’a deschis graniţa de se pot aduce alimente în fiă-care săptămână spre esemplu: făină, pâne, brânză, etc. Ce ne facem noi, bieţii comercianţi, când în fiă-care di se fac iarmaroace în Burdujeni, ear’ noi trebue să aşteptăm cu anii şi nu vedem asemenea iarmaroace. Aşa se face că ducem lipsă, căci banii noştri se duc în ţeară străină spre a îmbogăţi nişte Ovrei cari s’au năpustit asupra Burdujenilor şi locuitorii oraşului cât şi a satelor din împregiurimea Sucevei sunt jăfuiţi în tot felul...”.
„Patria”, Anul II, nr. 190, Cernăuţi, Mercuri 14/26 Octomvre 1898.
„Decoraţie meritată”
„I.P.C. Sa Ortizie Popescu, arhimandritul mănăstirii Suceviţa, a fost decorat cu ordinul Coroana României, în gradul de comandor. Este o distincţie bine meritată pentru înaltul chiriach, care la credincioşii săi se bucură de cea mai mare dragoste. Pătura intelectuală din oraşul şi judeţul Rădăuţi exprimă cele mai sincere felicitări”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul IX, nr. 223, 23 octombrie 1930.
„Pe două roţi”
„Deşi de-o vreme încoace tot mai multe familii îşi îndreaptă gîndul spre mijloacele de locomoţie pe patru roţi, totuşi, numărul motocicletelor, fie ele pe două sau pe trei roţi, este destul de mare. Folosite mai ales pentru deplasări pe distanţă mică dar de mare operativitate, motocicletele dau mult de furcă lucrătorilor de la circulaţie. Poate ştiindu-se mai ageri la curbe şi la depăşiri, avînd un gabarit mult mai mic decît al celorlalte mijloace de transport, motocicliştii îşi permit mai multe şi comit nereguli de circulaţie”.
„Zori Noi”, Anul XX, nr. 5549, Suceava, Octombrie 1965.