„Muzeul Mănăstirii Dragomirna”
„Alături este muzeul mănăstirii. În acest muzeu se pot vedea multe lucruri şi opere de artă. Sunt evanghelii şi tetraevanghelii, ca cele dăruite, de exemplu, de Anastasie Crimca, de-o măiestrie deosebită. Opere de artă adevărată şi muncă neodihnită. Ce oameni trebuie să fi fost aceia cari toată viaţa lor scriau pe pergament asemenea cărţi sfinte, cari munceau şi câte-o zi până să dea o literă de o asemenea frumuseţe! Ce să mai spunem de crucea de abanos, ferecată cu argint, dăruită de Toma, vistiernicul mănăstirii Voroneţ, sau crucea de cedru cu 32 de iconiţe, sculptate în lemn, ferecată în argint aurit, dăruită de Crimca.
Câteva ore trăite aici, este tot ce poate fi mai frumos, mai plăcut şi mai sănătos pentru tot omul care vine să scape puţin de sgomotul şi năcazul zilei”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIII, nr. 3266, Iulie 1936.
„Fabrica de lapte”
„Oameni arşi de soare, la volanul excavatoarelor şi buldozerelor, împrăştiau apatia locului prin suflul viguros al maşinilor. Se săpa de zor, se turnau fundaţii. Apoi au început să se clădească ziduri. Curînd s-a aflat că în această construcţie modernă, cu hale mari şi ferestre largi, se va valorifica un produs specific acestei zone - laptele. Au sosit apoi maşinile. Rezervoare termice şi frigorifice, cu manete şi ţevi nichelate, au ocupat spaţiile supraetajate. Oameni, în majoritatea lor calificaţi la locul de muncă, sub îndrumarea tehnicienilor şi inginerilor, au învăţat tainele maşinilor moderne prin care laptele din izvorul ugerului se transformă în alimente cu mare valoare nutritivă: brînzeturi şi alte derivate”.
„Zori noi”, Anul XVIII, nr. 5165, Suceava, Marţi 21 iulie 1964.