„Legământul noilor cercetaşe”
„În curtea bisericii Mirăuţilor a avut loc depunerea solemnă a Legământului noilor cercetaşe din cohorta <Maria Doamna>. Serbarea a început la orele 11:30 a.m., odată cu sosirea d-nei inspectoare a ţinutului, Ecaterina Marmeliuc, şi a tuturor autorităţilor locale în frunte cu d-l prefect Cojocariu, primarul Doroftei, colonelul Sătescu, etc.
Serviciul divin a fost oficiat de S.S. părintele Bărbulescu şi de părintele T. Coclici. După o inimoasă predică a părintelui Bărbulescu, urmează rostirea legii cercetăşeşti de către d-na inspector Marmeliuc, iar apoi, cu o însufleţire de nedescris, atât micile cât şi marile cercetaşe, au depus legământul. În cuvintele alese, d-na inspector a vorbit despre importanţa acestui act solemn, iar d-l prefect Cojocariu a scos în relief rolul mare ce-l joacă cercetăşia în educaţia tineretului. Serbarea s-a încheiat cu imnul cercetaşelor, într’o atmosferă de înălţare sufletească. Se cuvine toată lauda şi atât”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4588, Iunie 1935.
„Lîna de lemn”
„Un produs nou? Nu. Se fabrică de ani de zile. Oamenii din partea locului îi spun <lînă de lemn>. Este o asociaţie între fineţea lînei adevărate şi fîşiile lungi şi subţiri desprinse în goana cuţitelor din lemnul de răşinoase. Şi această <lînă de lemn> se fabrică numai la Pojorîta. De aici autocamioanele şi vagoanele de cale ferată o transportă în întreaga ţară. Un fapt nou. Talajul se fabrica pînă nu de mult din lemn rotund, pe care ferăstraiele mecanice îl dimensionau la mărimile cerute de maşini. Ori acum, fîşiile de talaj, care se deapănă în rotocoale lungi ca şpanul de strung, sînt scoase din lemnul pentru foc”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5449, Suceava, Sîmbătă 19 iunie 1965.