„Biserica Sf. Dumitru din Suceavă”
„Streaşina de zid din dosul altariului a căzut, înainte cu câteva zile, jos şi noroc că nu a trecut nimene pe acolo, căci rămânea cu capul spart. Pe stâlpii de peatră ce sprijinesc biserica au crescut de mult copăcei frumoşi, de-a dragul să te uiţi la dânşii...Dacă această biserică n-ar fi în mijlocul oraşului, nu s-ar scandalisa lumea văzând-o cum se ruinează, dar aşa, unde te întorci, tot de dânsa dai, şi, dacă cugeţi, este un edificiu atât de vechi şi de însemnat...”.
„Revista Politică”, Anul III, nr. 6, Aprilie 1888.
„Un dar princiar făcut Liceului <Ştefan cel Mare>”
„Dl. profesor I.E. Torouţiu, membru al Academiei Române şi proprietarul tipografiei <Bucovina>, care anul trecut a dăruit Liceului <Ştefan cel Mare> cărţi ştiinţifice şi beletristice în valoare de o sută de mii de lei, a făcut un al doilea gest princiar ce merită o deosebită atenţie: direcţiunea numitului liceu a primit o adresă din partea Universităţii din Cluj (Muzeul Limbii Române) prin care i se face cunoscut că I.E. Torouţiu i-a donat <Marele atlas lingvistic al limbii române>, în valoare de 45.000 de lei...Multe mulţumiri lui I.E. Torouţiu, fost elev al liceului nostru”.
„Suceava”, Anul III, Nr. 36, Aprilie 1937.
„Duşmanul de clasă”
„Ura înverşunată a duşmanului de clasă se îndreaptă spre tot ce e muncă creatoare şi în primul rând spre producţie. Ei turbează împotriva activiştilor de Partid şi ai sindicatelor, care organizează şi conduc lupta pentru îndeplinirea Planului, turbează împotriva fruntaşilor în producţie, a fabricilor, a maşinilor. Dar tot mai mult se lovesc ticăloşii de vigilenţa patriotică a oamenilor muncii. Capitaliştii, foştii moşieri, chiaburii, rămăşiţele legionare şi toate uneltele lor încearcă pe toate căile, folosind toate metodele, să lovească în oamenii muncii, pentru a le slăbi efortul de ridicare economică a ţării”.
„Lupta poporului”, Anul III, nr. 509, Suceava, Aprilie 1949.