„Sfaturi utile pentru ţărani”
„Ca să nu ne fie frig la picioare în vreme de iarnă învălim ciorapul sau obiala cu o bucată mare de hârtie mai groasă şi apoi ne încălţăm cu ciubota sau ne legăm opinca...Dacă ne frigem, e bine să băgăm partea cea friptă a trupului în apă rece...Ca să ne ferim trifoiul de îngheţ, îl vom acoperi cu un strat subţire de pleavă, buruieni sau paie de orice soi...Ca să se ouă găinile mai mult în timpul iernii, li se dă de mâncare orz prăjit şi căldicel, sămânţă de in din care se face un aluat cu tărâţe de grâu şi apă caldă, mâncare din tărâţe de grâu şi făină de ghinde amestecată cu apă fierbinte”.
„Deşteptarea”, Anul I, nr. 3, Decembrie 1907.
„Crăciunul pe câmpul de război”
„Sute de mii de ai noştri stau pe câmpul de luptă unde vor petrece, se vede că şi anul acesta, sărbătorile Crăciunului. Să nu uităm, deci, să le trimitem fiecare ceea ce putem şi ceea ce credem că ar fi binevenit pentru cei care, de 17 luni, luptă pentru apărarea patriei”.
„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 169, Decembrie 1915.
„Huţulii”
„Străbătînd drumurile Brodinei de Jos întâlneşti cătune cu case răspîndite pe vârfuri de dealuri şi în văi adînci. Aici locuiesc huţulii, acei care pe vremea burgheziei erau cei mai oropsiţi. Ei nu aveau şcoli în limba maternă, medici...Abia în anii puterii populare huţulii au cunoscut că trăiesc o viaţă omenească. Dacă cei din generaţia veche erau în totalitate analfabeţi, astăzi această plagă ruşinoasă a trecutului a fost întrutorul lichidată”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3732, Sîmbătă 5 decembrie 1959.