„Şcoala din Stroieşti”
„Despre şcoala din Stroieşti aflăm că în anul trecut a fost cercetată de mai mulţi de 260 de şcolari. Şcoala a avut numai doi învăţători, venindu-se deci pentru un învăţător mai mult de 130 de elevi. Cu un număr atât de mare de elevi nu se poate ca instrucţia să dea succese mulţămitoare numai cu doi învăţători puşi într-un fel de robie egipteană, lăsându-i pe capul unuia câte 130 de elevi”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul III, nr. 60, Cernăuţi, August 1893.
„Vorbe sforăitoare şi demagogie deşănţată”
„Propaganda politică de la sate, numai pe ici pe colo, se mai face cu vorbe sforăitoare şi demagogie deşănţată. Politicienii demni şi conştienţi îşi organizează partizanii la înţelegerea problemelor vitale ale neamului şi mai ales la deprinderea simţului demnităţii şi moralităţii civice. Hotărâţi, naţionaliştii înlocuiesc complet vorba - oricât de mângâietoare ar fi ea - prin aspre tabere de muncă. Aşa s’au putut înălţa şi sfinţi opere neisprăvite sau mult dorite de săteni; o troiţă la Bosanci, un mormânt al eroilor la Luizii Humorului, o casă pentru invalizi la Băişeşti şi o biserică la Gura Solcii”.
„Suceava”, Anul I, Nr. 32, August 1936.
“Exportul sucevean”
“În primele 7 luni ale anului în curs, planul de export al regiunii noastre a fost depăşit cu 5,4 la sută, valoric cu aproape 30 milioane lei. Comparativ cu aceeaşi perioadă din anul 1966, volumul produselor industriale şi agro-alimentare sucevene, vîndute peste graniţele ţării, a crescut cu 12.000.000 lei”.
“Zori Noi”, Anul XXI, nr. 6108, Suceava, August 1967.