„Despre şcolile poporale” (I)
„Nu scim: este poporul român incapabil pentru cultură mai înaltă, sau este el nevrednic pentru astfeliu de bine? Întrebarea întâia să o respundă cei ce ne cunosc, ear’ la întrebarea a doua trebuie să obiectăm, că nu scim causele de ce-s alţii mai buni decât Românii! Din timp în timp, ni se dă şi nouă câte un ciolan de ros şi ni se dăruiesce, după mai multe stăruinţi, în cutare sau în cutare comună, câte o şcoală”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 1, Suceava, 15 Mai 1887.
„Miroase a stare de asediu”
„Primarii satelor au primit poruncă aspră să se înfăţişeze în fiecare zi la prefect sau la pretori şi să le facă raport asupra oricărui lucru ce s’ar întâmpla în comună, îndeosebi dacă se ţin întruniri, consfătuiri ş.a.m.d.
Li s’a mai dat de înţeles ca să nu îngăduie să se strângă lumea la un loc la sfat. Unde or fi mai mult de trei oameni la un loc să-i împrăştie. Curat ca pe timpul alegerilor liberale sub baionete şi stare de asediu”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul X, nr. 271, 10 Maiu 1931.
„În cinstea celui de-al III-lea Congres al PMR”
„Pionierii şi şcolarii din satul Stulpicani, raionul Gura Humorului, au întreprins numeroase acţiuni patriotice în cinstea celui de-al III-lea Congres al Partidului Muncitoresc Român. Astfel, în ultimele luni, ei au executat 1.000 ore de muncă voluntară la construcţia căminului cultural, au colectat 2.300 kg fier vechi şi au plantat peste 5.000 de puieţi. Alături de UTM-işti, pionierii şi şcolarii sînt hotărâţi să-şi aducă tot mai mult contribuţia la acţiunile ce se întreprind în cadrul comunei”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3879, Suceava, Sîmbătă, Mai 1960.