„Contele Meran”
„Majestatea Sa Împăratul a distins pe Excelenţa Sa, contele Meran, cu Marea Cruce a Ordinului Francisc Iosif. Este firesc să ne oprim un moment asupra acestui eveniment, deoarece prea Înalta distincţiune s’a conferit guvernatorului, pe care soarta l’a cules să conducă destinele Bucovinei şi ale popoarelor sale în vremi de cea mai grea încercare. Se împlinesc 4 ani, de când contele Meran a venit în ţară, numit fiind în cea mai înaltă funcţie administrativă.
De doi ani aproape petrece contele Meran în Vatra Dornei, în mijlocul mândrului popor care îl slăveşte şi îl iubeşte şi care a ştiut să-i dea nestrămutată dovadă de nobleţea şi curăţenia sentimentelor. Contele Meran a fost la locurile înalte şi diriguitoare totdeauna şi îndeosebi în aceste vremi grele, un sincer şi elocvent interpret ale sentimentelor ce însufleţesc poporul românesc din Bucovina”
„Viaţa Nouă”, Anul IV, nr. 173, Februarie 1916.
„Aprovizionarea cu materiale şi unelte agricole”
„Cooperativele de aprovizionare şi desfacere din raionul Suceava sînt bine aprovizionate cu materiale şi unelte agricole. Acestea au pus la dispoziţia ţăranilor muncitori în ultimele două luni 1.600 mp geamuri pentru răsadniţe, 42 tone var pentru stropirea pomilor, 200 litri formol, 300 tone şine de căruţe, 15.000 bucăţi şuruburi diferite, 215.000 caiele şi altele. O mare atenţie se acordă aprovizionării centrelor de reparat unelte cu cărbunii şi fierul necesar. Pînă acum cooperativele din raionul Suceava au aprovizionat aceste centre cu o cantitate de peste 25 tone cărbune forjă, precum şi cu însemnate cantităţi de materiale feroase. Cele mai mari cantităţi de materiale pentru repararea maşinilor şi uneltelor agricole au fost distribuite de cooperativele din comunele Dărmăneşti, Sf. Ilie, Siminicea şi Măriţei”.
„Zori Noi”, Anul IX, nr. 2257, Suceava, Vineri 18 februarie 1955.