„Tineretul şi influenţele politice” (I)
„În epoca transformărilor sociale în care trăim, tineretul intelectual este supus unor influenţe nefaste ale politicei. N’ar fi nimic de obiectat dacă tineretul ar lua parte activă la dezbaterea şi rezolvarea unor probleme sociale, urmând o politică sănătoasă şi dacă îndrumătorii săi politici n’ar face din acest tineret, plin de energie şi avânt, o unealtă de care să se servească în propriile lor interese. Dar realitatea ne dovedeşte tocmai acest fapt...După modul în care activează tinerimea în viaţa politică am putea-o împărţi în trei categorii.
Cei mai mulţi tineri se avântă în viaţa politică fără nici o orientare chiar de pe băncile şcoalei secundare. Din rândurile lor se ridică numai agitatori şi propagandişti lipsiţi de argumente raţionale, căci le lipseşte pregătirea necesară pentru a ajunge oameni politici, oameni utili naţiunii.
„Viaţa Bucovinei”, No. 1-2, Anul II, Ianuarie 1934.
„Iarna, în munţi”
„Noaptea gerul s-a înteţit şi n-a mai căzut nici un fir de nea. În zori s-a pornit o ninsoare măruntă şi deasă care îngroaşă şi mai mult covorul alb ce înveşmântează ca nişte cojoace de vată culmile munţilor. Pe drumurile ce duc spre gurile de exploatare, zăpada atinge în unele locuri pînă la 40 cm. La depoul de la Frasin o locomotivă cu plug porneşte pentru desfundarea căii ferate, iar un şir lung de vagoane, trase de o locomotivă nouă, ia drumul în sus, pe văile munţilor, spre masivele păduroase ale gurilor de exploatare Gemenea, Băişescu şi Tarniţa. Săniile trase de cai vînjoşi, întreţinuţi de conductori harnici, se îndreaptă spre exploatările Păltiniş, Dobra şi Voroneţ pentru a aduce material lemnos fabricilor de cherestea.
„Zori noi”, Anul IX, nr. 2225, Miercuri 12 ianuarie 1955.