„Agitaţiune electorală la Rădăuţi”
„Pentru mandatul de deputat al oraşului Rădăuţi s’a început agitaţiunea electorală. Doi candidaţi sunt pân’acum cunoscuţi, unul este dl. prof. Eliă Cărăuş, candidat de cetăţeni români şi ovrei, ear’ al doilea este dl. Dr. Mihael Kipper, candidat de slujbaşii guvernului, de sine înţeles cu program creştin social, respectiv german naţional”.
„Patria”, Anul I, nr. 56, Cernăuţi, Vineri în 7/19 Noemvre 1897.
“În ziua alegerii” (III)
„Alegătorii români fură, de acu înainte, şi mai cu greu lăsaţi în localul de alegere. Veniţi în local, trebuiră mult să aştepte până ce unora li se găsi numele în listă, iar altora, cari la cetirea listei fură strigaţi, li se spuse că nu-s pe listă şi se trimiteau ba la cârşma cea mare să voteze, ba la grădina de tir, având să meargă câte o jumătate de oară încolo şi înapoi. Unora li se găsi numele abia după ce veniră de repeţite ori să ceară dreptul la votare, altora la început li se găsi numele, dar, cum începeau să glăsuiască nu din o ţidulă negru-galbenă, ci din una albă, li se spuse că nu-i acela, că nu-l află. Bieţii români văzând pe preotul lor la masa verde crezură că vor afla dreptate la el şi-l rugară să mărturisească că-s gospodari din partea ştiută, spunându-i şi numărul casei lor, dar în zădar li fu încercarea, căci preotul nu li era păstorul lor, ci un comisar viclean”.
“Deşteptarea” (Supliment), nr. 49 din 18 noiembrie 1900.
„Au apărut lupii”
„Locuitorii din comunele Chiril şi Cojoci, situate pe Valea Bistriţei, se plâng că haite de lupi le atacă târlele. Tot aşa şi în regiunea noastră lupii au atacat în mai multe nopţi casele locuitorilor, provocându-le pagube. Societăţile de vânătoare au hotărât să facă mai multe vânători, spre a scăpa locuitorii de pagubele lupilor”
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, Nr. 4944, Noiembrie 1936.