„Poporaţia românească de la munte”
„Vara poporaţia românească este mai toată strămutată la munte lângă turmele şi ciredile sale. Satele sunt aproape deşerte de locuitori, afară de Dumineca şi sărbători, când vin şi văd de câte o treabă în sat, orăşel sau la primărie. De pe piscurile mai înalte se văd în văi, adăpostite după o creastă de pământ sau o limbă de pădure, o pânză întreagă de stâne sau cirezi. Tilincele răsună din toate părţile şi sunetul lor, amestecat cu mugetul vitelor sau sbieratul oilor şi strigătul oamenilor dau muntelui o viaţă neobicinuită în acele regiuni unde, îndeobşte, domnesce liniscea”.
„Revista Politică”, Anul II, nr.11, Suceava, Octomvrie 1887.
„Post de scriitoriu”
„Având comuna Pojorâta lipsă de scriitoriu român comunal, se face prin şirele de faţă cunoscut că toţi cei ce vor să reflecteze la acest post, au de a se adresa către parohul local Eusebie Constantinovici, trimeţând totodată pe lângă documentele necesare prin cari să se adeverească că sunt apţi pentru acest post şi un testament de moralitate. Aceste post e îmbiat cu un salariu de 300 fl., locuinţă liberă şi lemne de ars”.
„Viaţa Nouă”, Suceava, Anul V, nr. 19, 20 Octomvrie 1918.
„Recoltatul cartofilor”
„Zilele prielnice pentru strînsul cartofilor sînt numărate. De aceea această lucrare nu mai suferă amînare. Organele şi organizaţiile de partid sînt chemate să mobilizeze la recoltat toate forţele existente, acordînd atenţia cuvenită folosirii maşinilor. Odată cu recoltatul trebuie să se facă şi sortatul cartofilor, iar întreaga cantitate trebuie transportată la centrele de preluare”.
„Zori Noi”, Anul XIX, nr. 5240, Suceava, Octombrie 1964.