„Indeferentismul clasei noastre inteligente”
„Încotro aruncăm privirile vedem şi ne convingem pe deplin că fiecare din naţiunile reprezentate în ţară la noi au oameni care lucrează în interesul neamului lor. Nu e o comună unde străinii să nu aibă apostolii lor de credinţă care port cârma; pe contra, poporul român, rămas ca oaia rătăcită. Indeferentismul clasei noastre inteligente e condamnabil şi, cu aceasta, am ajuns aşa de departe că nici în munţii românesci nu ne mai simţim acasă, şi, cu cât mai mare este acest indeferentism, cu atât mai mult cresc obrăznicia şi îndrăzneala duşmanului”.
„Revista Politică”, Anul I, nr. 11, 15 Octombrie 1886.
„Proorocul şi alcoolul”
„În Bucovina, pe la anul 1980, s’a ivit aşa zisul prooroc din Mahala, care a pornit lupta pentru desrobirea ţăranilor de sub jugul alcoolismului. Mişcarea antialcoolică, inaugurată de ţăranul Ştefan Sauciuc din Mahala, s’a lăţit repede peste toată Bucovina. În multe locuri se iviră monumente care arătau că cutare sat s’a lepădat de băutură. Dară proorocul a fost urmărit de autorităţile austrece. Autoritatea lui se zdruncină prin internarea lui în casa de nebuni şi acţiunea lui se stinse fără urmă”.
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul VI nr. 223, Octombrie 1927.
„Şantierul minier Leşul Ursului”
„Au trecut cîteva luni de la intrarea în producţie a şantierului minier Leşul Ursului. În activitatea productivă s-au obţinut aici unele rezultate bune. Dar producţia planificată nu s-a realizat. Transportul minereului din abataje se face cu locomotivele de mină. Sînt însă locuri unde muncitorii trebuie să împingă vagonetele goale sau încărcate cu minereu sute de metri. Linia nu este bine întreţinută şi locomotivele nu ajung pînă la abataje”.
„Zori Noi”, Anul XX, nr. 5546, Suceava, Marţi 12 octombrie 1965.