„Impresie întristătoare”
„Eşind pe calea cea îngustă, se deschide deodată o privelisce întinsă peste o coastă de munte care produce însă, în loc de veselie, o impresie întristătoare. Era o pădure cădută sub securea omenească. Leşurile arborilor morţi şi desgoliţi de ramurile lor erau trântite în toate părţile, unii întinşi lângă ceilalţi, alţii căduţi peste fraţii lor, cărora părea că le dăduse ultima îmbrăţişare. Aşa trebue să zacă morţii pe un câmp de răsboiu. Mai înainte, lăuntrul muntelui era ferit de asemenea pustiiri. Cu progresul civilisaţiei securea distrugătoare se urcă tot mai sus către inima lor...”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 5, Suceava, 15 Iuli 1887.
„Alegeri generale demne”
„Alegeri generale demne, mai liniştite şi mai libere ca acestea de acuma, mai rar se întâmplă undeva. Ba, în Bucovina a fost chiar un hiperzel al judecătorilor ce-au condus alegerile. Jandarmii, chemaţi să ţie ordinea, au fost ţinuţi mult în afară de raza de votare, ba unii au interpretat legea astfel încât nu i-a admis decât până la marginea satului în care a avut loc secţia de votare, sub pretext ca nu cumva să influenţeze alegătorii.
Dacă opoziţia a ieşit atât de înfrântă din aceste alegeri, explicaţiile sunt altele decât pretextul neserios că alegerile nu au fost libere. Dovada cea mai bună că alegerile au fost libere este faptul că acolo unde opoziţia a avut trecerea cuvenită şi-a luat voturile şi mandatele neîmpiedicată de nimeni. Unde însă organizaţiile politice din opoziţie erau slabe, neserioase, mâncate de certuri lăuntrice şi având în frunte şi oameni fără nici o pregătire şi pricepere politică, fireşte că alegătorii cu dezgust s’au îndepărtat de ei”.
„Glasul Bucovinei”, Anul X, nr. 2430, Iulie 1927.