„Foamete cumplită” (II)
„Reprezentanţii poporului, prevăzând catastrofa ce ar putea urma din cauza lipsei de alimente, au intervenit pe lângă guvernul român pentru ca aceasta să îngăduie pentru alimentarea populaţiunii româneşti din Bucovina exportul unei cantităţi amăsurate de porumb. Guvernul a îndeplinit această cerere a poporului român din Bucovina şi a încuviinţat ca pentru trebuinţele acestuia să se exporteze 800 vagoane porumb, acordând totodată unele înlesniri însemnate în ceea ce priveşte cumpărarea şi transportul.
Avem deplină încredere că Centrala noastră va şti să-şi facă pe deplin datoria; suntem însă cuprinşi de adâncă grijă ca împrumuturile să nu încetineze sau să împiedice graba cu care trebuie date ajutoare de porumb. Ne sosesc din toate părţile veşti îngrijorătoare, ţipete de disperare că populaţiunea, în multe locuri, la munte şi la şes, este lipsită cu totul de porumb, şi că în unele locuri a izbucnit groaznica boală a tifosului, obişnuitul tovarăş al foametei. Ca să se poate preveni dezastrul care ameninţă populaţiunea de la ţară este urgent ca să se distribuie porumbul. De altfel, pentru mulţi ajutorul va veni prea târziu”.
„Viaţa Nouă”, Anul III, nr. 153, 30 Mai 1915.
„Cei 75 de ani ai şcolii Horodnicul de Sus”
„Corpul didactic de la şcoala primară din Horodnicul de Sus, judeţul Rădăuţi, în una din ultimele sale conferinţe a hotărât unanim, ca la 7 Iulie a.c., să se sărbătorească aniversarea a 75 de ani de la înfiinţarea acestei şcoli. Invitările, pentru participarea in corpore la această solemnitate de mare însemnătate pentru comuna noastră, către toţi intelectualii ieşiţi prin această şcoală, peste 135 la număr, s’au expediat acum.
Atât Doamnele cât şi Domnii intelectuali de la care nu am primit încă răspuns sunt rugaţi şi sunt invitaţi şi pe această cale să binevoiască a ne răspunde de urgenţă”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4570, 1 Iunie 1935.